„Лако је мени да будем сељак, додуше ја се баш трудим. Нисам неко ко се лишио елеменатрног труда. Често споменем то: „Кадар стићи и утећи и на страшно место постојати”. Ето то је исто као и са монодрамом „Књига о Милутину“, која је трајала сат и по времена пред публиком.

То је страшно место. Исто тако страшно је и горе претећи сушу, невреме. Претећи природу на неки начин. Али мени је све то много лакше него аутентичним сељацима које ја познајем. Ограђујем се да било шта причам на ту тему. Село јесте мало моја романтичарска побуда. Село јесте неки идеалан свет по мом доживљају и наџорима живота. Али у последње време избегавам да себе сврставам и равnам са оним правим сељацима. Нисам достојан тога“, рекао је глумац Ненад Јездић признајући да му је драго што је напустио град.

Према Јездићевим речима у село је последњих двадесетак година улагао сву своју животну енергију, свој мисаони свет и најкреативнији свој свет.

„Мени је драго да ће и Милутин и ова монодрама да постану део света који градим, да га заокруже и учине још целовитијим. Милутин је још један нови разлог да верујем како не треба да одустанем од тог света. Милутин ме снажи – рекао је између осталог Ненад за „Блиц“, додајући да је његов памфлет преко потребан нашем, а и сваком другом народу који страда попут Милутина.

„Важно је и то колико тај човек пати за оним потенцијалима, за могућностима које због ратова село није доживело“, рекао је он.

Глумци су увек у стресу, па на питање колико то утиче на здравље, психу, Јездић одговара:

„Не знам одговор да дам. Ми живимо таквим животом јер нисмо свесни потенцијалних последица. Али, ако је човек у миру са собом и са својим најмилијима и најнепосреднијим окружењем, онда њему посао и обавезе не могу ништа. Поготову ако човек ради посао који воли. А ја радим посао који волим. Изузетно га волим. Баш се осећам испуњеним, радосним и срећним. Недавно сам са једним другаром причао… Када би ме сада неки врхунски ауторитет истине и спознања поставио испред себе и када би ме питао да ли сам срећан, ја бих му одговорио: „да.“

 

 

direktno.rs

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име