Не, драги моји, нисте погрешно прочитали, нити сам ја погрешно цитирао једног „учењака“, управо је овако написано.
Наиме, коментар сам прочитао на страници која доноси ставове и мишљења људи који својим знањем и звањем заиста свједоче да знају о чему причају, дакле да су заиста упознати са материјом за коју су се школовали, на концу ради се о несумњиво високоморалним и честитим појединцима.
Међутим, упознати смо са чињеницом и свакодневно нам се појављују појединци и медиокритети који су медијски и сваки други простор заузели својом бахатошћу, непримјереним језиком, псовкама, интригама, својеврсним теоријама и све то употпуњено правописом као у наслову.

Уколико човјек жели да задржи своје мишљење или заправо не подржи њих и њихово мишљење у стопостотном проценту, ти и такви су у стању да исплету такву мрежу интрига и суманутих теорија да се нормалан човјек забрине за њихово ментално здравље. Они су у стању да фигуративно „залијепе шамар“ сваком ко се не слаже са њиховим ставовима и критикују свакога ко има своје мишљење или наступа супротно њима.

Ипак најгоре од свега је што се ти и такви перфидно сакривају иза лица народа и волшебно себе промовишу у некакве народне вође, трибуне и борце за народну ствар. У ствари, минорни појединци који су научили гласно галамити и на фону галаме и безобразлука скупљати поене, гласове и награде свакојаке врсте.

У сваком случају ваљало би се присјетити да никад већина није била иза правде него иза слаткорјечивости, а подобност и сервилност – супротно послушању и смирењу – су увијек коријен свих зала и темељ свих човјекових несрећа.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име