Сестре Аналма, Регинета, Јудита и Маргарита су служиле су као настојнице као настојнице у харитативном женском манастиру и старачком дому (Missionaries of Charity’s convent and nursing home) у Адену (Јемен). Ове сестре напустиле су своја боравишта у Индији и Африци, где су служиле сиромашнима, старима и упутили су се у ратом разорену земљу, Јемен. Нa новој дужности бринуле су се  за око шездесет до осадемдесет пацијена та свих религија.

„оне су служиле сиромашнима без обзира на њихову религију. Њихов задатак био је помагање сиромашнима“ – изјавио јеАпостолски Викар за Јужну  Арабију.Међутим, њихов манастир је напрднут 4.марта  од два наоружана човека који је убио сестре Анселму, Јудиту, Регинету и Маргариту, заједно са шеснаест других жртава међу којима су били и волонтери из Етиoпије и Јемена. Све жртве су били везане и погuбљење хитцем у главу.

Папа Франциско се пострадале сестре назвао мученицама садашњице додавши да су оне дале своју крв за Цркву.

Према речима Апостолског Викара за Јужну Арабоју, сестра Анселма је била из Индије и шездесет година стара, четрдесетоједногодишња сестра Јудита била је из Кеније, док је Маргарита била из Руанде и имала је 44 године. Из Руанде је била и најмлађа сестра Регенета стара 33 године.  У нападу је нестао и о. Toм Узханалил.

Нападнути дом је хуманитарно деловао већ 24 године и током рата је пружио помоћ за више од 6000 људи.

Извор: Catholic news agency

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име