Сада се многи православци жале да их прогутају друштвене мреже, а многи су постали зависници од интернета Да ли вреди користити друштвене мреже и интернет, ако јесте, у којој мери и како се ослободити зависности од интернета. 

Морамо научити да се ослободимо зависности од интернета, а то је дубок и напоран рад на себи. Зависност од интернета је попут алкохола или било ког другог облика зависности. Енергија која иде у зависност треба да се усмери у креативни рад. На интернету морате да радите креативно, а не да играте све врсте онлајн игрица или бескрајно гледате клипове и мотиваторе. Ако особа проводи 24 сата на Интернету у потрази за било каквом глупошћу, какво је њено управљање временом ?!

То је већ зависност. Управљање временом може да примени само особа која се може контролисати. Неопходно је бавити се душом, јер је свака зависност начин да се побегне од психотрауматске стварности. Зашто је тешко живети у стварности? Зато што је душа болесна и лоше се осећа, зависни сте у другом стању, неко време, као да је искључен из стварности. Холисти, који у стварности добро раде, који имају здраву душу, много су мање склони разним врстама зависности. Али, наравно, немогуће је одговорити на ово питање укратко.

Формат коментара то не дозвољава. Ово је велики проблем који захтева дубоко разумевање, много рада на себи и под одређеним условима може довести до значајне победе душе над зависношћу.

 

Превела редакција Чудо

 

khasminski-ru

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име