Na Badnji dan Mitropolit Porfirije je obišao korisnike glinskog Doma za stare koji su zbog posljedica zemljotresa premješteni u Zagreb.

U zemljotresu koji je razorio Baniju teško je oštećen i Dom za stare u Glini, a njegovih sedamdesetak korisnika ostalo je bez krova nad glavom. Dvadeset korisnika Doma su pozitivni na virus Covid-19, te su oni smješteni u podružnici Sloboština zagrebačkog Centra za rehabilitaciju djece, mladih i odraslih osoba sa intelektualnim teškoćama.

Mnogi od njih su pravoslavne vjeroispovijesti, te ih je Mitropolit Porfirije posjetio u popodnevnim časovima Badnjeg dana. Sa sveštenicima, koji su bili u njegovoj pratnji, otpjevao je tropar Božića. Čestitao im je nastupajući praznik Hristovog Rođenja i pružio riječi utjehe. Potom je podijelio badnjake i božićne darove.

Posebno dirljiv je bio susret sa dvoje pacijenata porijeklom iz okoline Dervente, rodnog kraja Mitropolitovih roditelja.

Mitropolit je rekao bolesnicima da će ih imati u svojim molitvama. Dao im je i broj svog telefona, rekavši da je u svakom trenutku spreman za bilo koju vrstu pomoći koja je u njegovoj moći.

Zahvalio je upravnici Centra za rehabilitaciju Teodori Not i osoblju na nesebičnoj žrtvi koju ukazuju bolesnima ne žaleći sebe.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime