Теслин научни центар (TWSC) са Лонг Ајленда саопштио је данас да ће током епидемије коронавируса, када је људима широм света препоручено да остану у домовима, поштоваоцима Теслиног дела понудити богат виртуални програм кроз који ће моћи да открију и највеће мистерије те Теслине последње лабораторије – Ворденклиф.

Директор TWSC Марк Алеси у саопштењу које достављеном Тањугу наводи је да је лабораторија за Теслине „следбенике“ свих узраста приредила подkаст „Тесла Унвиред“, у чијој првој епизоди је прича о мистериозним тунелима – да ли их је Тесла изградио испод Ворденклиф лабораторије, зашто и да ли они постоје. Сви заинтересовани ће моћи да учествују и у великој дебати у којој ће са Алесијем разговарати и аутор бестселера „Чаробњак: Живот и Време Николе Тесле“, универзитетски професор Марк Сајфер који је цео живот посветио делу и животу великог научника о чијем раду је одбранио и докторат.

„Чаробњак“ је најпотпунија биографија Николе Тесле, која садржи детаљне појединости из његовог живота тако и оне познате тек малом броју његових најближих пријатеља и сарадника.

Тесла Стеам ће омогућити и најмлађима да се упознају са делом једног од највећих светских умова.

Поштоваоцима Теслиног дела али и глобалној заједници, у времену када је свима препоручено да остају код куће, на располагању ће, како Алеси наводи бити и виртуелни ресурси центра, помоћу којих ће открити и бројне интерактивне програме, 3Д експонате и излете, …

Мисија TWSC је да на месту једине преостале Теслине лабораторије на свету подигне велики глобални центар који ће сачувати, обновити и унапредити Теслину заоставштину, едукацијом и иновацијама.

Извор: Национална географија

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име