Мира Бањац, иако је загазила у десету деценију живота и даље ради пуном паром, па је тако можемо видети у актуелним домаћим серијама.

Протеклих деценија суочавача се са разним проблемима, али је остварила и велики број успеха, па је у јавности одлучила да подечо и своје навике које јој помажу да живи боље и квалитетније.

– Ја сам радан човек. Никада се не опуштам потпуно, увек нешто радим, и мислим да је у раду спас, ту је моја највећа снага. И иначе, а посебно сада, енормно много читам јер морам да сачувам главу. Главу морамо да сачувамо јер она „телефонира“ целом телу. Пратим живот онакав какав јесте и покушавам да му се прилагодим са онолико снаге колико још имам. И нешто што млади људи често заборављају: у младости се треба чувати за старост, не треба је брзо потрошити. Kада дођете у те године, јасно се то види. Човек мора да се споразуме са својом старошћу, годинама, да зна шта тим годинама припада, а шта не. Не сваку своју бору сам поносна, и оне „раде за мене“ – нека их, оне су такође одраз свега онога што сам прошла кроз живот – смирено каже Мира Бањац.

Здравствених криза било је у њеном животу, а поред тога што ју је летос позлило на аеродрому, једна од последњих озбиљних криза десила се пре само три године када је због васкуларних проблема са ногом и интервенције, у болници добила сепсу.

– Међутим, то је иза мене, сада је све у најбољем реду, не болујем ни од чега. Са видом имам проблем, мењам наочаре за читање и оне морају да буду добре али, мало да се похвалим, телевизију могу да пратим и без њих – поносна је саопштила глумица.

Ипак, те године које има не би стигла да је само водила рачуна о лековима и лекарима:

– Човек то једноставно мора да прати и да осети, да поведе рачуна: шта јести ако су му бубрези слабија страна, или јетра, а шта избегавати… Ја и дан данас све волим да пробам, да уживам у животу колико се може, али кључ је у умерености и тога сам се увек придржавала. Једноставно, покушавала сам да помогнем свом организму тиме што сам га пратила, то радим и сада. Није то ствар ни само лекарских контрола и лекова, посебно сада је када је вирус и када није препоручљиво кретати се више него што човек мора. Много је до нас, до самог човека.

Ментална снага, рационално разумевање сваке ситуације колико год била тешка (а таквих је било, како каже, и то колико), и прихватање ствари онаквих какве јесу, темељ су њеног духовног здравља и психичке чврстине. Својевремено су новинари из контекста извукли једну реченицу о томе како је намеравала да се убије. То, једноставно, како каже, не жели да коментарише, а сви који су имали прилику да је упознају, као и ширину и раскош њеног позитивног бића, потврдиће вам да је то можда и једина ствар коју са њом није могуће спојити.

Славна глумица открила је и да је у животу најважнији оптимизам, те упркос тешком животу, треба сваког дана да се радујемо што смо ту где јесмо и што смо живи.

 

 

Magazin Novosti

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име