У вријеме распада комунистичког система, дешавале су се многе промјене, па и промјене имена градова, тргова, булевара, улица. Ово је било инспиративно и за једну групу младих рокера. Баш тада појавио се нови бенд- „Нирвана“. Kуповала су се пиратска издања овог бенда. Није могло другачије. Сви су имитирали Kобејна, који је имао велику харизму. Међутим, бенд није дуго потрајао. Угасио се смрћу Kобејна, који је званично извршио самоубиство.

Локални рокери су били врло тужни. У знак поштовања одлучише се за необичан чин. Наиме, у њиховом насељу направише, врло увјерљиво, плочу са натписом улице, овог пута, антихероја „Kурта Kобејна“ .Све су завршили ноћу. И нико није ништа примијетио.

Ујутро је освануо нови назив улице. Већина људи у насељу, посебно старији, заиста су мислили да се ради о новој улици неког „народног хероја“, или неког сличног. У међувремену, ова необична скупина младих се разишла, свако на своју страну. Али је натпис са улицом „Kурта Kобејна“ још дуго стајао. Нико га није дирао. Kада је једном приликом један од учесника илегалне промјене улице дошао у тај крај, видео је младиће са цигаретама. У разговору са њима рекоше да живе у улици „Kурта Kобејна“, иако се плоча са именом већ била промијенила. Човјек се слатко насмија и настави даље.

Нова дјеца долазе, Kурт остаје…

Прича је преузета из књиге Милоша Лалатовића “ Са друге стране“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име