Докторе, опет Ви, доносите ли ми какве радосне вијести у вези оног кретена? Па, слободно онда можемо преузети ову психијатрију под нашу контролу.
Нажалост, велики кнеже, чуди ме да већ нијесте упознати са ситуацијом са обзиром на чин у хијерархији који имате? Како? Ваш надређени је послао поруку да хитно напустите тијело овога човјека кога сте запосјели, напустите болницу и нађете друго боравиште.Чак, доста је и незадовољан са Вашим радом.Тзв.пацијент поче да бијесни, лупа шакама и ногама од зид.Психијатар га умири.Тише, чуће Вас.Да ли сте нормални?
Добро, о чему је ријеч? Нијесте ни Ви пуно криви.Онај психијатар, кога не подносите је велики молитвеник и хришћанин, моли се за све пацијенте, па и за несрећника чије тијело користите, зато Вам је вјероватно од њега и било лоше.Али, није само он у питању.Родбина ових болесника је врло религиозна и моле се пуно за њих. Благодат је овдје поприлично присутна.По мом скромном мишљењу нијесте боље могли ни одрадити посао.Знате Вашег надређеног, увијек је незадовољан, чак и кад најбоље одрадимо посао.Таква му је природа.Ја Вам могу дати савјет да се уселите у неке моје пацијенте, показаћу Вам слике и биографије, па одлучите.
Први је средњовјечни човјек, Алберт.Очајан, пропустио живот, склон суициду.Није религиозан.Имао врло порочну прошлост.Дрога, алкохол, блуд, готово све врсте.Могли би сте га лако одвести у пакао. Мало му хвали да се убије.
Тзв.пацијент бијесно просикта, да ли сте Ви луди, то је случај за ниже демоне, а не за једног кнеза.Треба ми нешто младо, пуно живота, амбиција, паметно, али наравно духовно глупо.Ових цквењака ми је за сад доста.После ћу се вратити на њих.
Одлично рече психијатар.Имам Давида.Осамнаест година.Врло успјешан.Најбољи ученик престижне школе, висок, атлетски грађен, прави Александар Македонски.Не знам ни зашто су ми га довели његови родитељи.Баба му је умрла за коју је био везан, па је запао у малу депресију.Сад је углавном добро.Штета би било овакав комад одвести на психијатрију велики кнеже.Мали је склон гордости, можемо од њега направити, тачније Ви новог Нерона, Александра Борџију, Цезара, можда и наш недосањани сан Антихриста.Само треба постепено на њему радити, а ту сам ја да Вам помогнем.Заказиваћу му разговоре, а Ви ће те бити у близини и све слушати, а потом ми давати инструкције.
Брате човјеко-демону, одлична идеја.Већ ћу данас напустити ову одвратну богомољачку болницу, и заједно ћемо порадити на том малом.Онај смрад од доктора се моли за овог пацијента.Мораћу стварно да изађем, моли се толико да је сав у зноју.Лоше ми је.Тзв.пацијент поче да се тресе, добија нападе сличне епилепсији, изгледало је као да ће да умре.Психијатар, који је био присутан, знао је о чему је ријеч и намјерно никога задуго до пред сами крај није звао да пацијенту укаже помоћ, да би се несретник што више мучио.На крају позва театрално помоћ вичући,, пацијенту је лоше, пожурите“.Дође много особље, па и психијатар који се молио.У том моменту демон изађе из болесника.Овај запита, гдје сам ја, шта се десило? И поче нормално да се понаша.
Психијатар сатаниста и демон отидоше арогантно из болнице, причајући најгрозније ствари за све у њој.И за психијатра молитвеника, пацијента, кога је демон напустио до свих редом, па чак и саму зграду за коју су говорили да ће је запалити.
Сад ћемо заказати нашем малом пацијентићу, нашој нади и поносу.Психијатар назва Давидове родитеље и заказа им разговор већ за данас.Давид дође, родитељи одоше, психијатар је тако инсистирао.Е, па драги Давиде морам те обрадовати нечим, иако ти то не видиш.Наступила је нова ера свијетла, коју је велики лучоноша, архитекта свега постојећег донио.И баш има велике планове са тобом.
Па, да почнемо.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име