Можда делују чудно, али први избори су се догодили у Едемском врту. Прва партија је била Сатанина, а задужен за његов политички маркетинг је била змија.

Змија је обећала Адаму и Еви бољи живот од онога у Рају. Само треба да се ,,конектују“ у супротном правцу од Бога, тачније да се деконектују. И први људи су послушали овог великог маркетиншког стручњака змију, едуковану од Сатане. Треба напоменути да је змија завршила прије него што се упустила у разговор са људима Сатанину школу маркетинга. Врло успешно по свему судећи. Али и Сатана је одабрао зато, јер је змија била заиста лепа, имала комуникацијске вештине, високу интелигенцију, шарм, тако да је најбоље могла да презентује програм свога професора дисидента. Прво је пришла домаћици Еви, палацајући језиком и говорећи да је најбоље да изаберу ,,кутију“, односно дрво које им предлаже. Живеће једноставно као богови без Бога. За бољу будућност и живот њих и њìхове будуће деце. Чак ће им дрво, његов плод, открити тајну размножавања. Да, треба прво дама да се изјасни, и да свој глас. Након гласања, изгледа да је и Ева завршила успешно већ поменуту Сатанину школу, овај пут код професора змије убедила је Адама, и он је дао свој глас. Убрзо су заиста схватили да су промењени. Ваља узети неку гардеробу, купити је код ,,смоквиног бутика“.Неће ваљда голи ићи.Kако њихов професор и маркетинг стручњак змија има лепе шаре и манире, тако ће и они.

Међутим, десило се нешто неочекивано. Изгубили су изборе. Тако да су протерани и кажњени Адам и Ева, заједно са змијом. Па, у ствари добили су то за шта гласали, само у обрнутом правцу. Уместо бесмртности смртност, уместо боголикости животињост или ,,испоживотињост“, јер су послушали животињу умјесто Бога. Будућност њих и њихове деце била је тешки рад на земљи, бол, патња, син им убио другог сина, а потомци им ратују до дана данас.

Тако гласајте за бољу будућност вас и ваше деце…

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име