Често се у мејнстрим круговима говорило да наука и окултизам, па и наука и религија немају никаквих додирних тачака. Но, да ли је заиста тако.

Са појавом хуманизма и ренесансе, као периода ослобођења европског човека од стега римокатолицизма, а са њим и хришћанства уопште, развија се наука, али не заостаје за њом ни окултизам. Познато је да су многи научници и уметници из тога, а и касних епоха били укључени у тајна друштва и окултизам. Швајцарски лекар Парацелзус, лечио је људе поред званичне медицине и разним окултним техникама, које је сакупљао од друида, херметичара, магичара Цариграда, кабалиста и итд. Утицао је на многе окултисте његовог времена, па до данашњих дана. Са појавом просветитељства и рационализма, посебно од Француске буржоаске револуције хришћанство бива све више потискивано, па и прогоњено. Познато је да је у току и након Француске буржоаске револуције убијен велики број римокатоличких свештеника и часних сестара. Црквена имања су била конфискована.

Временом је атеизам постојао све више религија учених људи. Али се међу њима пробудило интересовање за мистику, спиритизам и разне врсте окултизма.
Психијатар Kарл Густав Јунг нарочито је био заинтересован за окултизам. Нека своја дела је писао под хипнотичким стањима, при чему су му поруке слали непознати ентитети. Посебно га је привлачио гностицизам, учење које је у првим вјековима хришћанства било проглашено за јерес. Али је наставило да живи до данас у интелектуалним и езотеријским круговима. Своју књигу “Седам проповедао мртвима“, управо је написао у необичном стању измењене свести, која говори о једном гностичару.

Алистер Kроули,Хелена Блаватска, Рудолф Штајнер, дају значајан допринос развоју окултизма. Блаватска и Штајнер оснивају теософску и антропософску школу. Kроули је написао велики број књига, које су до данас незаобилазно штиво езотерије, па и модерног сатанизма.

У комунистичким државама одбацивана је религија, али се држава, посебно Совјетски Савез служио разним парапсихолошким методама. У нацистичкој Немачкој, такође окултизам је био врло присутан. Све то заједно увијено са науком. Можда одатле и почиње озбиљнија прича, која данас почиње да преовладава, а можемо је назвати научни окултизам.

Научни окултизам је спој науке и окултизма. Невероватно, некад љути противници, а сад се све више додирују са тенденцијом да се споје. Астрологија, коју многи називају краљицом окултистичких пракси, настала је из астрономије, као легалне рационалне науке.

Последњих деценија скривене езотеријске поруке, присутне су врло у уметности, политици, а сад увелико ово захвата и научну сферу.
Све ово доводи до опсесије појединих људи из центара моћи за бесмртношћу без Бога, трансформисању људи, стварање супер људи, замене светских религија научном религијом, прожетом скривеним знањем одабраних. Религија у досадашњем смислу треба да задржи своје елементе, али да буде у инфериорном положају у односу на нову научну религију. Циљ овога учења је откривање свих могућих тајни природе, свемира, човека и његове будућности одабраној скупини људи, у којој непосвећени не треба да се петљају, нити да много шта испитују.

На крају циљ научног окултизма је стварање нових божанства, попут оних из доба паганизма, а та божанства би били управо научници и њихови финансијери.
Човечанство по томе треба да ступи у нову еру одабраних, где ће контролисана маса бити нова робовоска снага. Само што ће потреба и за робовима бити смањена, тако да треба се решити великог броја истих, заменити их супер људима, неком врстом хуманоидних машина, тј. човек ће постати трансформисан у машину. Неће се дизати буне, штрајкови, а ако се то покуша биће уништени.

Овакво нешто не вјерујем да ће се спровести,али шта ако трансформисан човјек,човјек будућности у једном моменту добије супер моћи и окрене се против својих лажних божанства.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име