Наука не може да објасни тајну силаска облака на гори Тавор која се дешава једном годишње у Израелу, где се сагласно Светом Писму десило Преображење Господње.

Како је казао Сергеј Миров, учесник истраге, који је овог лета организовао радну групу за истраживање чудесног знамења при Синодалној богословској комисији, истрага је вођења уз пажњу израелских и руских метеоролога.

По његовим речима, послије истраге специјалисти су дошли до закључка да је при тако сувом ваздуху и при таквој температури образовање магле немогуће.

Миров је истакао да се „силазак благодатног облака“ дешава само на територији православног манастира и додао да се у вријеме празничног богослужења  (чудесно јављање се дешава на православни празник Преображења) над верницима шири светлуцава лопта, затим се над крстом храма Преображења појављује облачић, који се повећава и спушта на гомилу вјерника, прекрива је и облива животворном влагом.

Академик Руске академије наука,  председник радне групе за чудесна знамења Павле Флоренски, потомак чувеног богослова, казао је да је његова екипа посматрала уз помоћ прецизних савремених  апарата разгарање Благодатног огња у храму Гроба Господњег у Јерусалиму уочи Васкрса.

„Закључак је једноставан: разгарање је праћено силним пражњењем електрицитета по целом храму и околини, који је сличан ономе који се дешава при великим непогодама – али овдје није било непогоде…Значи, та појава се може сматрати чудом“, сматра он.

Светигора

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име