Популарни амерички глумац Марк Волберг тврди да религија није популарна у Холивуду али се труди да својим примером покаже да може бити и другачије. Волберг је Хришћанин који практикује веру посећујући храмове и учествујући у богослужењима.

Глумац каже да му није циљ да било коме намеће религију или досађује на ту тему, али да не жели да пориче да је верник.

-Знате, то није популарно у мојој индустрији, али ја не могу да негирам своју веру. Важно ми је да то поделим с људима. Имам пријатеље из разних сфера и различитих вероисповести, а важно је и њима указати част и поштовање. – рекао је глумац.

Волберг се каје због своје улоге у филму Пола Томаса Андерсона „Ноћи бугија“, јер како каже, улога порно звезде није у складу са његовим религиозним вредностима, такође се извињавао и због псовки које је изговарао у филмовима.

Волберг је 2022. године продуцирао и играо главну улогу у филму „Отац Стју“, истинитој причи о аматеру боксеру Стјуарту Лонгу, који је постао католички свештеник.

Он је објаснио да је на тај филм потрошио на милионе долара сопствене уштеђевине, али филм није успео да импресионира критику.

Глумац Марк на свом Инстаграм профилу има обичај да поставља видео клипове у којима честита недељу као хришћански празник, обично се снимајући пред храмом, фрескама или крстом.

Волберг је напустио Холивуд и преселио се у Неваду, како каже да би створио својој деци боље услове за живот.

Иако сматра да Холивуд није најбоље место за Хришћане, није му проблем да јавно исповеди своју веру у Бога, но такође глумац се не устручава да критикује оне који крију своју религиозност због посла у Холивуду.

-Не желим да кријем чињеницу да волим Бога и да желим да служим Господу, али не желим никоме моју веру да намећем. Боље је никад не упознати Бога, него га знати па Га се одрећи.

Марк Волберг води веома дисциплинован живот, устаје у рану зору, пре свитања и потом обавља своје свакодневне обавезе. Глумац тврди да је дисциплинован захваљујући својој религиозности, као и да га вера одржава у равнотежи у свакодневном пословном метежу.

– Та дисциплина ми је омогућила много тога. Желим то да поделим са људима. Дакле, било да се ради о посту, или о могућности да се одвојим од ствари због којих осећам кривицу или само провођењу више времена са Богом у молитви или у контемплацији, све ми је то веома важно. – каже глумац.

Марк тврди да су му пост и одрицање помогли да се фокусира на то да постане боља верзија себе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име