Директор информационе службе духовног центра Јерменске апостолске цркве (ЈАЦ) – првопрестоног светог Ечмијадзина јереј Ваграм Меликјан, саопштио је 14. новембра да се храм Дадиванк у Карабаху, који је подигнут у IX веку налази под контролом руских миротвораца и да му ништа не прети, преносе РИА-новости.

„Саопштавам да се Дадиванк већ налази под контролом руских миротвораца и да му не прети опасност. Сад се у храму налази неколико свештенослужитеља који и даље настављају да обављају богослужења и тајне,“ – написао је свештеник на Фејсбуку.

Дадиванк се налази на територији Келбаџарског рејона који по трилатералном споразуму треба да се врати под контролу Бакуа до 15. новембра. Дана 14. новембра Кремлин.ру је саопштио да је у разговору с Илхамом Алијевом руски председник Владимир Путин скренуо пажњу на то да се у рејонома који се по трилатералној Изјави враћају Азербејџану налазе хришћански храмови и манастири. У вези с тим он је истакао важност обезбеђења очувања и нормалне црквене делатности ових светиња.

православље.ру

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име