Катарина Божић и Ансамбл „Бели анђео“ вас позивају на концерт поводом десет година рада 17.12.2023.год. у 11:30 часова у великој сали Коларчеве задужбине.
На програму ће бити изведена духовна и традиционална српска музика.

Ансамбл „Бели Анђео“ – основан је 2013. године по благослову Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја. Оснивач ансамбла је Катарина Божић, диригент и вокални солиста. Један је од основних мотива за формирање овог ансамбла јесте очување и промовисање српске музичке баштине, православне духовне и традиционалне музике, са посебним освртом на песме са Косова и Метохије и савремених песама о страдањима на КиМ. Поред старих напева, ансамбл Бели анђео изводи и композиције наших савремених композитора.Ансамбл је наступао на многобројним концертима, манифестацијама и фестивалима у земљи и иностранству. Неки од њих су: „Белеф“, „Музички едикт“, „Интернационалне хорске свечаности“, „Хорови међу фрескама“ где је 2014. године на јубиларном двадесетом фестивалу ансамбл освојио прву награду „Војислав Илић“, док наредне године на истом фестивалу концерт мешовитог хора бива изабран од стране Радио Београда, као један од најбољих концерата духовне музике у 2015. години, за међународну размену концерата европских радио станица.

Ансамбл је наступао на многобројним манифестацијама од посебног значаја за нашу Цркву и обележавањима националних историјских догађаја.
Током 2016. год. ансамбл „Бели Анђео“ издаје свој први компакт диск српске духовне музике под називом „Вкусите и видите“.
У оквиру акције „Заволи воли, обновимо себе, Глас Србије“ ансамбл је снимио више песама: Св. Анастасија српска, Св. Јов Синаит, Радост је волети, Глас Србије, У част Видовдана.

Ансамбл учествује и у многим музичким промоцијама наше земље.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име