Фондација „Капетан Драган“ јуче је званично почела са радом у Београду. Бавиће се свим случајевима неправедно осуђених Срба у целом свету. Уједно је покренута и телевизија која ће се бавити радом фондације, али и културно-образовним програмом.

Главни и одговорни уредник телевизије ће бити водитељ Радомир Почуча.

„Сва снага фондације ће бити усмерена да се изборимо са неправдом над Србима који робијају, а невини су. Једини грех им је што су Срби па зато труну по казаматима у свету. Биће борба за сваког појединца“ – рекао је Почуча.

Организација ће се такође бавити социјалном и цивилном заштитом и пружаће правну помоћ свим дискриминисаним и осуђеним припадницима нашег народа.

Окупљенима се обратио и Драган Васиљковић, међу саборцима познатији као Кеп, који је након изласка из хрватског казамата, где је 10 година робијао на основу лажних оптужби, одлучио да оснује фондацију за борбу за наше сународнике.

„Исти модел се понавља у Хрватској, на Косову и у Црној Гори. Не можемо да окрећемо главу више. Морамо да учимо од наших непријатеља. У свакој од ових држава, а и у нашој јужној покрајини, било је више од 30 посто Срба. Јавља се систематско етничко чишћење. Модели су идентични у свакој од наведених територија.“ – рекао је Васиљковић.

Додао је и да морамо да упозоримо Европску унију јер се спроводе фашистички напади и нацистичке идеје се спроводе у дело на њеној територији.

„Ни један Србин не жели у такву Европу где су Срби осуђени без доказа, поготову у Хрватској. То је једна криминализована држава на свим нивоима, а ушла је у Европску унију.“ – додао је Васиљковић.

Кеп је позвао Европу да преузме одговорност и да осуди такве поступке и идеје.

Дугујемо помоћ нашим суграђанима, сви ми заједно – закључио је Васиљковић.

Подсетио је да у затвору „Лепоглава“ муче Србе неспавањем. На сваких 60 минута се пале светла и буде се затвореници. То је у Европи строго забрањено свим конвенцијама.

 

 

Ево како је то синоћ изгледало. Наша екипа је све то снимила:

 

 

 

Драги читаоци, да бисте нас лакше пратили и били у току, преузмите нашу апликацију за АНДРОИД

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име