Новосађанин Зоран Коцић, на Светски дан доброте, поклонио је своју викендицу на Фрушкој гори Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака. Након реновирања, у кући од 100 квадрата боравиће малишани који су победили тешку болест.

Гест Зорана који и поред скромне пензије своју викендицу није продао, одушевио је цео регион.

“Па ја не бих смео да прођем поред гроба оца, на Алмашком гробиљу, од бруке и срамоте“, каже Коцић скромно.

Зарасло двориште искрчили су новосадски жандарми, а 70 радника више јавних предузећа, уз мајсторе серијала телевизијске емисије која обнавља куће, за пет дана су завршили посао.

“Моћ даривања је врло важна и врло моћна и ја бих стварно волела да ако може ова емисија да инспирише људе да будемо бољи једни према другима и да дарујемо и да можемо да изненађујемо једни друге”, каже Тамара Грујић, водитељка серијала.

У обновљеној кући боравиће малишани који су победили тешку болест.

Јоланд Корора, председница Нурдора, истиче да све раде због малих, великих суперхероја, који после дуготрајног лечења, тешке животне приче и прекинутог детињства у овој кући могу да нађу своју оазу мира, своју бајку.

“Могу слободно да кажем, ја сам га већ назвала један шумски рај“, каже Корора.

Подршка малишанима и од РТС-а и наше најдуговечније акције у којој је подељено три милиона књига.

Михајло Шћепановић, уредник акције “Књига солидарности”, истиче да је “Књига солидарности” 48 година на трагу хуманости и племнитости, овог пута са 500 књига.

Како је изгледала обнова куће Зорана Коцића гледаоци РТС-а моћи ће да виде у десетом серијалу емисије “С Тамаром у акцији” половином септембра.

 

 

 

serbiantimes.info

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име