Долази по много чему јединствени Васкрс у српским народу, од Светога Саве до данас. Васкрс где је верном народу од стране државних органа забрањен долазак у храм Божији. Небивала и невиђена срамота у историји српског народа одиграва се пред нашим очима.

Прошла су мрачна турска времена. Прошла су крвава времена немачке окупације. Прошла Брозова црвена времена гоњења Цркве и свега српског и православног. Никоме од свих тих безбожника никада није пало на памет да на Васкрс, Господа Исуса Христа затвори у храмове, а цео верни народ закључа у домове. Да све вернике одвоји Христа Бога и Христа Бога од својих слугу.

Полицијски час је дакле на снази. Али Бог нас све посматра. Тешко ће бити онима који су покушали да ухапсе и утамниче Васкрслог Господа Исуса Христа. Посао им је и сраман и узалудан. Ад Га није успео утамничити. Јудеји нису успели да Га у гроб закатанче. Римски стражари и војници попадали су од Светлости Његовог Васкрсења. Има ли већег безумља на земљи него покушавати ухапсити Васкрслог Господа Неба и земље?

Једино данас, по први пут у историји, поједини људи покушавају у том узалудном и безумном подухвату, да Непобедивог и Васкрслог Господа Исуса Христа, поново, до други пут у три дана, ухапсе, и то на дан самог Његовог Светлог Васкрсења. Какво безумље! Какво слепило! Каква срамота!

Мисле ли да ће успети? Нека се сете, да Васкрсли Господ Исус Христос пролази и кроз затворена врата и теши своје следбенике речима. „Мир вам! Не бојте се! Ја сам! Јачи сам од смрти и свих стража и гонитеља Мене и Моје Цркве“

игуман Петар Драгојловић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име