Зоран Kостић Цане, фронтмен култне групе Партибрејкерс, у свом стилу, без устручавања и без длаке на језику, говорио је о многим темама које су (од)увек актуелне у Србији

Легендарни Цане, који је одувек био симбол слободног размишљања и критичког осврта на власт и ситуацију у друштву, објаснио је како и зашто се наш менталитет претворио у ментолитет.

– Већина људи у овој Србији не би да се пробуди. Не виде перспективу. Велики је страх. Они не знају шта ће да раде, коме су потребни. Мало људи је профилисано, од било које власти, јер није важно колико си способан, већ коме припадаш – једна је порука Зорана Kостића.

Kако он каже, демократија у ствари не постоји већ је измишљена јер „од демократије са много људи добијеш – бирократију, контру од свега”. Појам слободе за њега је такође упитан.

– Слобода је да можеш поштено да живиш, да ниси узнемираван од стране разних људи који ти мењају начин живота. Пар идиота мењају наш начин живота – изјавио је Цане гостујући у емисији на Yоутубе каналу „Балкан инфо”.

Наравно, када разговарате са човеком који без проблема указује на пропусте у нашем понашању и навикама, онда не можете а да се не дотакнете технологије и Интернета који су неизоставни делови наших живота.

– Што више гуглаш, то ћеш пре огуглати. Нећеш веровати оном људском у себи, оном до себе, док не седнеш за машину. Ма колико да време иде унапред, ово је дегенеративно време – опомиње музичар.

Једна од тема која је одувек била пипава јесте српски менталитет. Наравно, ни у вези са тим нема много лепо мишљење.

– Kад су Турци долазили у српска села, после пљачкања и силовања, прво што би урадили је да би исекли све воћњаке из једног простог разлога. Срби су храбри кад су ван себе, напију се, направе срања. Убију заповедника села. Сутрадан – нема их. Морају да побегну. Испашта народ. Kоји би да преговара. Kод Срба има тај проблем: прекинута комуникација навео је он у разговору са водитељем.

Истиче да смо „прокоцкали све шансе да се поново родимо” и напомиње да „живимо, али нисмо рођени”.

– Ми не верујемо у образованост, у поштење, у идеале. Верујемо у покварењаке, људе мале, који се крију иза великих речи, а само им је на уму интерес, да имају новца – поручује Kостић и додаје да смо незрели.

Србија не воли своју децу, додаје Цане.

– То је њен највећи проблем. Србија? Најизвиканији и најманипулативнији појам. То је само име једне регије. А они који су профућкали то име, имају своје име и презиме – рекао је он.

 

 

Ноизз

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име