Живот без речи, без добрих дела, без љубави искрене, без Христа – није живот.

То је оно, што сам научила у заједници. Са вама и кроз вас. Мој живот је добио смисао. Научила сам да будем срећна, да се радујем свим оним стварима које нам је, сада сам тек сигурна, Бог пружио. Срећна сам са вама, а без телевизора, без музике, буке, алкохола, цигарете, хероина – свих оних ствари које су ми прошли живот чиниле тако вештачки срећним и стварале привидно задовољство. Све оне, које су у ствари чиниле живот неподношљивим. И које су маскирале смисао живота, чинећи маглу у мојим очима – само да се не бих сусрела са истинском љубави – са Христом. Колико су то само заблуде?! Ја и даље волим неке такве ствари, морам признати, али их сада доживљавам другачије и гледам их неким новим очима. Постављам ствари на своја места и имам нове вредности за сваку од њих.

У заједници као да ми се сваким даном један нанометар очни капак отварао – и ја сам упознала тај један, за мене нови свет.  Али сам упознала и себе.

И пронашла моје место у том новом свету.  У свему томе сте ми помогли баш ви.

И да није вас – ја се не бих смејала, не бих плакала, не бих се љутила, лупала вратима понекад, па чак и опсовала. И зато вам неизмерно хвала! Речи не постоје за то! Хвала за сваки осмех који сте ми упутиле, за сваку сузу или реч подршке које сте ми пружиле. Још сам хтела да вам кажем да нигде није тако лепо делити тугу, као овде (у заједници). Још се тако нигде нисам радовала једној кафи, бомбони, колачу. И нигде нисам пила слађи сок, и јела обичан пиринач на води. Исто вам тако хвала што сте ми помогли да видим све своје врлине, али и препознам мане. Да бих једне могла да умножим, а друге да пробам да поништим.

Ето, то је укратко мој протекли целокупни период у заједници.

И овим путем вас молим за опроштај! Хвала вам и опростите ми још једном!

Пресвета Богородице, спаси нас!

Мојим сестрама у Христу од

Марине

ИЗВОР: https://zemljazivih.info/marinino-svedocanstvo/

Објављено: 16.02.2022.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име