Све више младих људи данас се касно одлучују да склопе брак, а неретко се појаве и они који тврде да им тај корак у животу није битан и да се неће венчати.

Они који се ипак одлуче на то, не желе ништа традиционално, све више одбацују обичаје из времена својих родитеља.

Истраживачки центар Pew открива да 25 одсто младих тврди да никад неће ступити у брак, а неколико је разлога за то. Први и главни разлог су финансије. Данас све мање родитеља има могућност да финансира венчање деце, али у бољој позицији нису ни они. Због малих примања не могу себи да приуште велика славља. Људи такође не желе да улазе у дугове и кредите које са собом носи заједнички стан или кућа.

Како кажу, учили су на грешкама родитеља, па је још један од разлога одбијања брака управо развод. Гледали су како се родитељи свађају и колико је стресно пролазити кроз период распада брака, па страхују да би се и њима могло десити исто, поготово данас када је број пропалих бракова велики.

У целој причи велику улогу игра и себичност. Млади желе прво да схвате ко су, какве жеље у животу имају, а сматрају да је то немогуће у двадесетима. Самим тим помера се старосна граница у којој се ступа у брак. Сматрају да брак није нешто што мора да се уради да би формула идеалног живота била испуњена.

 

 

 

Драги читаоци, да бисте нас лакше пратили и били у току, преузмите нашу апликацију за АНДРОИД

klix.ba

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име