Мобилни телефон је много корисна стварчица. Она служи да се људи проналазе, нико се данас не одваја од њега и можете наћи људе свуда, у продавници, превозу, на послу па чак и у тоалету. Због тога сам ја себе решила да обрадујем новим телефоном за нову годину. Купила сам га још у новембру на снижењу и одмах окитила јелку, увила нов телефон у црвени украсни папир и ставила испод јелке,стрпљиво чекајући поноћ тридесетпрвог децембра.

Дани су пролазили у новогодишњој еуфорији и увек и свуда могло се чути оно фамозно питање „Где ћеш за новака?“ Ћутала сам и загонетно се смешкала мислећи на поклон под јелком док су други ко зна шта мислили у том тренутку о мени, није ме ни занимало.

И дошао је тај последњи радни дан у години, весело сам кренула кући са кесом неке полуготове хране коју ћу сервирати себи за дочек.
У згради у којој сам живела било је  необично тихо, само се још са приземља чуло како негде звони фиксни телефон. Помислих ко то још користи ту справу са каблом, и опет се радосно насмеших сетивши се поклона под јелком.
Удобно се сместивши у фотељу провела сам вече уз тв програм, чак и задремала у топлом џемперу уз филм. Када сам се тргла, поноћ већ беше прошла и ја се устремих на отпакивање  поклона под јелком. Гурнух своју смс картицу у нов мобилни телефон и он засветле као најлепши новоходишњи лампион.

Прислоних га уз ухо и почех да причам са непостојећим саговорницима, честитајући им свима новогодишње и Божићне празнике. Толико сам се уживела у све то да сам им и имена измишљала. Телефон је низ ходник и даље звонио и помагао ми да поверујем да то звони мој мобилни.

Када сам се заситила ове игре, приспавало ми се баш онако слатко ко од најлепше лажи. Једино нисам могла да се сетим кога сам то још осим себе могла слагати, можда једино стару годину јер она ме је добро упознала за протеклих 365 дана.
Одједном засветлео је мобилни јер је стигла порука.

”Срећна ти нова година!” – писало је на екрану телефона и светлео је неком зеленом бојом. Прочитах испод пошиљаоца… – ”Ваш оператер”.

Замислих га као згодног и брадатог мушкарца. Срећно и теби дечко!, промрмљах већ кроз сан.
Заспах с осмехом и неком новогодишњом надом.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име