Поводом учесталих питања и недоумица у вези са актуелним процесом вакцинације и учешћем православних верника, Епархијски савет Епархије аустријско-швајцарске позвао је вернике да на тај процес гледају искључиво као на медицинско, а не верско питање и да, у том смислу, следе упутства здравствене струке и власти држава у којима живе.

У саопштењу Епархије, након редовног годишњег заседања, под председавањем епископа аустријско – швајцарског Андреја, истиче се да је вакцинација у историји медицине једна од најефикаснијих интервенција јавног здравља, а значајан пад терета заразних болести примећен током прошлог века, великим делом је управо последица вакцина.

„Епархијски савет стога апелује на све вернике да на процес вакцинације гледају искључиво као на медицинско питање, држећи при том будно око на све релевантне новости у вези са производњом вакцина и процесом вакцинације”, стоји у саопштењу.

На вернике се апелује да по том питању следе упутства медицинске струке и грађанских власти држава у којима живе.

Процес вакцинације не може бити схваћен као верско питање, подвлачи се у саопштењу.

Чланови Епархијског савета, додаје се, упућују молитве за упокојење душа преминулих жртава пандемије вируса ковид-19, као и за оздрављење оболелих.

Одају и признање верном народу, што се у великом броју одазвао апелу за строго придржавање мера које су прописале власти у Аустрији и Швајцарској.

„Парохије СПЦ углавном су служиле за пример у локалним заједницама. Исто тако, свештенству се изражава захвалност за уложени напор да се мисија цркве ојача у ова нестабилна времена”, додаје се у саопштењу, пренео је Танјуг.

1 KOMENTAR

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име