Тројица владика пострадалима пружили ријечи охрабрења и утјехе, а са свештеницима договорили расподјелу мобилних кућица

Митрополит загребачко-љубљански Порфирије и епископи горњокарловачки Герасим и далматински Никодим, у пратњи свештеника и ђакона, посетили су у суботу, 2. jануара, места пострадала у земљотресу који је погодио Хрватску.

Владике су у Петрињи, где их је дочекао свештеник Саша Умићевић, обишли зграду парохијског дома која је толико пострадала да је данас морала бити срушена. Затим су посјетили и место на коме је смртно страдала девојчица Лаура Цвијић, где су одали почаст и помолили се за покој њене, али и за душе осталих жртава земљотреса. На улици разорене Петриње епископи су се сусрели и разговарали и са градоначелником Даринком Думбовићем.

У наставку обиласка крајева погођених земљотресом посетили су оштећени манастир Комоговину и цркву Покрова Пресвете Богородице у селу Меченчани.

У Мајским Пољанама, селу које се нашло у епицентру стихијске несреће, обишли су разорени храм Васкрсења Господњег и неколико породица које су изгубиле своје домове.

Тројица владика су посетили и оштећени храм Рођења Пресвете Богородице у Глини и свештеника Горана Каламанду, чији ће парохијски дом, због оштећења, морати бити срушен.

Епископи су страдалима у земљотресу пружили речи утехе и охрабрења, а са локалним свештеницима договорили расподелу материјалне помоћи у виду 30 мобилних кућица. Донацију за кућице, које ће бити допремљене у наредних неколико дана, је обезбедила Митрополија загребачко-љубљанска уз помоћ Града Београда.

mitropolija-zagrebacka

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име