Све више младих девојака у Србији одлази на естетске интервенције како би личиле једна на другу, показало је најновије истраживање.

Девојке већ у средњој школи одлазе на естетске интервенције у жељи да постигну изглед пластичне лутке. Иако немају боре, заказују третмане, а најновије истраживање показало је да свака друга млада девојка у Србији жели да има прћаст нос, затегнуто лице, мачкасте очи, повећана уста и јагодице. Зашто је дошло до овакве статистике, да ли треба да се забринемо и колико третмани могу негативно да утичу на младу особу.

Естетика као грана медицине задњих година јако брзо напредује, са различитим техникама, технологијом, иновацијама, материјалима, свега онога што нам омогућава да што боље и квалитетније радимо одређене процедуре. То говорим са професионалне стране, али пре свега нам је у интересу здравље пацијената. С друге стране, естетика у данашње време не познаје границе. Губи се граница за доб и добијају се финални облици да девојке личе једна на другу. Требало би сви заједно да се укључимо, лекари и родитељи, да се пруже информације о границама.

Ипак, моћ друштвених мрежа учинила је своје. Ретко која девојка у данашње време не користи популарне филтере и у њима главни проблем.

Сигуран сам да добар део утицај на то има данашњи стил и темпо живота, друштвене мреже, а пре свега филтери. Девојке дођу и траже да изгледају тако, што је немогуће. Тамо видите контуре које су савршене, а које нико од нас не може да има. То лице је испеглано до перфекције, нема ниједне боре. Девојке желе да изгледају тако, иако можда и не знају да неко са такве фотке није такав у реалности. Мало која девојка има границу. Подаци показују да девојке врло младе крећу у процес естетских интервенција, потпуно несвесне како ће изгледати у 40. години.

Нисам присталица врло раних процедура. На лицу са 40 година неће моћи ништа да се уради или ће се такво лице много издеформисати. Kод мене је најмлађа пацијенткиња била од 18 година, у пратњи родитеља. У неким земљама као што су Немачка и Енглеска, до 18 године не можете бити корисник било које процедуре и строго је кажњиво. Kод нас у закону је да до 16. године не можете да радите естетску процедуру. Ја пуно волим естетику. Много је лепа и можете да надокнадите све што вам смета. Разлика између лека и отрова је доза, тако је и у естетици. Kада се претера, не значи да је лепо.

 

 

 

Мондо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име