Поштовани,

Дом културе „Грачаница“ организује трибину „Положај жена и патријархалне вредности у горанској заједници на Косову и Метохији у изолованим срединама“ у оквиру пројекта „Изоловане средине – стварање, страх и култура као слобода“. Трибина ће се одржати у понедељак, 12. октобра 2020. године у 19:00 часова.
О положају жена и патријархалним вредностима у горанској заједници на Косову и Метохији у изолованим срединама говориће др Јадранка Ђорђевић Црнобрња, Виши научни сарадник у Етнографском институту САНУ и Зећир Зурапи представник горанске заједнице.
„Изоловане средине – стварање, страх и култура као слобода“ је пројекат са којом желимо да укажемо на свакодневно присуство страха у свим друштвеним, социјалним аспектима живота у затвореном гетоизираном окружењу, који је ранијих година реализован као низ трибина на којима су психолози, психоаналитичари, затим универзитетски професори из области историје, социологије, књижевности, сликарства и др. говорили о страху као феномену са којим живимо и са којим се сусрећемо.
Овогодишњи пројекат посвећен је Горанцима и требало би да нам да одговоре на нека важна питања као што су: Какав је положај жена у горанској заједници на Косову и Метохији?, Несигурност као покретач и ограничавајући фактор у гето култури горанске заједнице? Развој културе у горанској заједници на Косову и Метохији услед гетоизације? Социјализација као страх од промене? и др.

ВАЖНА НАПОМЕНА: Број посетилаца биће ограничен а на улазу у Дом културе биће мерена температура и вршиће се дезинфекција.

Наша публика моћи ће предавањe да прати и уживо преко Фејсбук странице Дома културе и преко јутјуб канала.

Пројекат „Изоловане средине – стварање, страх и култура као слобода“ се реализује уз подршку Министарства културе и информисања Владе Републике Србије.
Ваш,

Дом културе „Грачаница“!

 

 

Драги читаоци, да бисте нас лакше пратили и били у току, преузмите нашу апликацију за АНДРОИД

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име