Дом културе „Грачаница“ у сарадњи са „GARGANTUAFILMS“ из Београда организују „Школу филмске магије 6″ у Грачаници од 21 – 28. 08. 2020. а пријава је од 18 – 20. 08. 2020. године у Дому културе „Грачаница“ или преко мејла.

У времену вируса Ковид -19 када велики број људи „режира, снима, монтира и пласира“ широкој јавности своје видео радове наставници Филмске магије, која се шести пут,  одржава у Грачаници, биће у прилици да старим и новим полазницима помогну у стварању филма. Једна од кључних тема биће однос филмске уметности према савременом тренутку и начин на који се стваралац обраћа публици.

„ШФМ 2020“ се одржава у специфичним околностима, и управо ће то бити тема овогодишње радионице: „Како се светска пандемија одражава на живот на Косову и Метохији, и како се у тим условима може стварати и комуницирати“ рекао је Данило Бећковић поводом овогодишње школе.

Предавачи су угледни и остварени ствараоци и аутори који своја искуства, знања и вештине желе да пренесу новим генерацијама на један брз и модеран начин.

Током трајања школе биће обухваћени следећи курсеви из света филмског стваралаштва:

–  Режија – Данило Бећковић
–  Сценарио – Весна Радовановић
–  Камера – Михајло Савић

НАПОМЕНА: Због ситуације изазваном пандемијом вируса Ковид 19 предавања ће бити организована онлајн преко ZOOM апликације.

Покровитељ школе је Министарство културе и информирасања Владе републике Србије.

 

 

Драги читаоци, да бисте нас лакше пратили и били у току, преузмите нашу апликацију за АНДРОИД

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име