Снимање норвешког филма настављено је у Норвешкој са српским композитором Андрејем Стојановићем 9 година који је урадио седам композиција за филм „СТРАДАЊЕ СРБА У КАРАШЈОКУ“

Једну од својих композиција Андреј је посветио српској деци која су страдала у Норвешкој за време Другог светског рата. Њих 120 послато је у смрт док је 32 изгубило свој живот у најгорим мукама.

Гледаоци филма ће по први пут видети документа која приказују да су српски народ стражари по команди третирали као подврсту.

Композитор Андреј Стојановић до треће године био је глув а данас се његове композиције изводе широм света. Андреј Стојановић са непуних осам година своје композиције изводио је широм света.

 

Андреј Стојановић, Србин, рођен у Норвешкој, до своје треће године био је потпуно глув, док га данас многи пореде са Моцартом и Бетовеном. Поред тога што компонује музику, он свира клавир. Андреј је за десет месеци завршио основну и средњу музичку школу.

Његови родитељи Данка и Милош Стојановић, улажу пуно труда како би омогућили Андреју адекватно напредовање. Добитник је више награда на различитим такмичења. Своје композиције изводио је у Риму, Ослу, Лондону а како каже радује се свом наступу у Србији.

Такође завршетак снимања очекује се следеће недеље када ће потомци страдалих логораша посетити Норвешку и гробове својих предака по први пут после 80 година. Велику захвалност дугујемо свима коју су помагали реализацију филма.

Филм ће премијерно бити приказан на лето ове године у Нишу.

 

 

Српска Историја

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име