Глумац је написао мемоаре под насловом ‘Трехо: „Мој живот злочина, искупљења и Холивуда“

Дени Трехо је први пут пушио марихуану када је имао 8 година, пио је са 12 година, постао је зависник од хероина као тинејџер и боравио је у неким од најозлоглашенијих америчких затвора. Сада је он једна од најтраженијих холивудских звезда.

Невероватан пут 77-годишњака до славе започео је када му је понуђена улога боксера у филму „Воз одбеглих“ из 1985. Осуђени злочинац који се борио са дрогом и насиљем заувек је променио свој живот и редовно се дружи са звездама А-листе. Карактерни глумац, који сада има више од 380 улога иза себе, такође је трезан више од 50 година. Недавно се Трејо удружио са колегом глумцем Доналом Логом како би написао своје мемоаре „Трејо: Мој живот злочина, искупљења и Холивуда“, који детаљно описује његово путовање које је укључивало насилно детињство, живот иза решетака, подношење болног губитка и проналажење Бога. У овом интервју Трејо је говорио о томе како се очистио, зашто време у затвору користи као инспирацију и како вера наставља да игра кључну улогу у његовом животу.

Фокс Њуз: Шта вас је инспирисало да сада напишете мемоаре?

Дани Трехо: Снимио сам документарац под називом „Затвореник #1“ и примљен је јако, јако добро. Али то је било мало површно о мом животу. И сви су ми говорили: „Зашто не напишеш књигу?“ Тако да сам дуго размишљао о томе, али чинило ми се као да сваки пут кад бих почео … једноставно није звучало као ја.

Донал Лог, који је мој апсолутно најдражи пријатељ и познаје ме … верујемо једно другом. Па смо почели да пишемо. … И доживео сам то као ослобођење. Хтео сам да кажем људима да се понекад умешате у погрешну гомилу. Понекад вам сломе срце. И није увек твоја кривица. Свугде има људи који су сломљени. Био сам и ја сломљен. Имао сам четири прелепе жене и мислим да су сви мислили да је то њихова кривица. Није била. Биле су сјајне. Био сам сломљен. Ја сам крив за те разводе.

 

Фокс Њуз: Чисти сте више од 50 година. Можете ли описати тај тренутак када сте схватили: „Треба ми помоћ?“

Трејо: Очистио сам се ’68 у затвору. Онда сам изашао из затвора 1969. године… Чинило се да сам боље прошао, али је ипак нешто недостајало. … Нисам мислио да је излагање марихуани када сам имао 8 година злостављање. Мислио сам да је то дељење. То је био облик злостављања. Нисам знао. Дакле, када коначно почнете да схватате: „Чекај мало, ово није у реду“ – тада заиста почиње излечење.

Али морао сам то да урадим. Морао сам да се очистим. Не бих дошао до ове тачке у животу да нисам направио тај корак. Ја бих једноставно остао иста особа. Сада, говорим својој деци да их волим сваки дан. Позваћу их и рећи: „Волим те и ти си зеница мог ока.“ Претпостављам да радим све што моји родитељи нису радили. Па ипак, одбијам да их кривим. Радили су најбоље што су знали.

Фокс Њуз: Како вера данас игра централну улогу у вашем животу?

Трејо: Пре свега, склопио сам договор са Богом 1968. Рекао сам: „Ако ме пустиш да умрем достојанствено, изговараћу твоје име сваки дан. И учинићу све што могу за свог ближњег“. Мислио са да никад нећу изаћи из затвора. И…Бог ме пусти из затвора. Изашао сам 23. августа 1969. Морам да кажем да када си са Богом, ништа не може да те повреди. Све је могуће. Без Бога си мртав. И знам да бих био мртав без вере коју имам. Свако јутро се будим и кажем: „Драги небески Оче, молим те, дозволи ми да помогнем коме год могу за ближњег свог. И изговараћу твоје име сваки дан и урадићу све што могу.“ И то ради. Он је испунио свој договор. Живим у складу са својим.

Чак сам питао Бога пре пар дана: „Како ми иде?

Рекао је: „Трејо, одличан си. Само тако настави. Скоро си изашао из пакла.“ *Смеје се*.

Фокс Њуз: Посетили сте своју затворску ћелију након што сте постали успешан глумац. Какво је то искуство за вас?

Трејо: Хвала Богу што сам био са типом по имену Џорџ Пери кога сам спонзорисао у програмима од 12 корака. Био је старији од мене. Први пут је био у Квентину 1935. Вратио се шест пута. У то време смо обојица били заједно. Када смо били у тој ћелији, пали смо на колена и молили се. Било је то…како се то зове? Посттрауматски стрес? Било је просто невероватно. Хвала Богу што сам био ту да снимам филм, а не да боравим. Било је то за филм „Blood In, Blood Out“ и Џорџ је био са мном.

Фокс Њуз: Искористили сте време у затвору као инспирацију за неке од својих улога. Неки људи не би желели да се враћају на мрачно време у свом животу. Зашто бирате да погледате уназад?

Трехо: Сећам се да сам снимио филм са Мики Рурком у пустињи негде у Тексасу. Чим бих завршио глуму, отишао бих да се играм са својом децом. Сећам се да ми је једног дана пришао режисер и рекао: „Како то радиш? Како од овог манијака пређеш на ово?“ Рекао сам му: „Знам тог типа. Не желим да будем тај тип.“ Знам како да га ухватим, јер сам ја био тај тип. Није ми пријатно да идем тамо. Отарасим га се веома брзо.

Фокс Њуз: Са ким је било најтеже радити, али на добар начин: Робертом Де Ниром или Чарлсом Бронсоном?

Трехо: Ни са једним од њих није било тешко радити. Био сам задивљен и једним и другим. Чарлс Бронсон је био мој херој. Био је као мој ујак Гилберт. Није рекао много, али када је рекао, мислио је то. А ако се не слажеш – убио би те. Био је невероватан глумац. У ствари, Чарлс Бронсон и ја смо постали пријатељи.

Што се тиче Роберта Де Нира, још једног невероватног глумца – може да глуми боље од било ког гангстера кога познајем. Али када престане да глуми, он није тај тип. Он остаје у карактеру само када мора.

Фок Невс: Речено је да сте најубијанијани глумац, или барем један од најуспјешнијих таквих у историји кинематографије. Који је био најтежи начин да се умре на сету?

Трејо: О Боже, знаш шта? није ме брига. Све док лова леже на рачун *смеје се*. Разносили су ме, пуцали на мене – шта год да кажете, тако су ме убијали. Али, забавно је. Волим Холивуд. Волим цео концепт Холивуда. То је измишљено, бре. Мислим да је то сјајно.

ИЗВОР: https://www.foxnews.com/entertainment/danny-trejo-sobriety-faith-memoir?fbclid=IwAR0aHzpOS1QPR_7YTcevzMngTBgDBA6s1tQk_XVI2n9YAGyNdwAUsOq6KR8

ПРЕВОД: Давор Сантрач

Објављено: 11.05.2022.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име