Чувени Холивудски глумац Дензел Вашингтон не пристаје да игра улоге које су опречне са Хришћанством. Улоге у којима треба да тумачи лик који извргава руглу хришћанску веру или су на било који други начин усмерене против Хришћанства за Дензела су неприхватљиве.

То ипак није утицало на његову каријеру. Успешан је глумац и редитељ. Добитник бројних награда и признања попут Оскара, Златнога глобуса и Сребрнога медведа.
Дензел је члан Kултурнога хршћанскога центра у Њујорку. Не устручава се да отворено говори о својој вери у Христа, Библији и Хришћанству уопште.
„У људском је животу најважнија захвалност и смирење. Талент је човеку дат милошћу Божјом. Онај ко нема духовно сидро, лако ће га одувати ветар и однети у депресију“, тврди Дензел.

Дензел каже да је више заинтересован за режију јер је заправо заинтересован да помаже другима. Дензел објашњава да све што ради има један коначни циљ а то је да ли ће му то све помоћи у последњи дан живота. „Реч је о томе, кога смо подигли, помогли? Кога смо учинили бољим?“ – закључује Вашингтон.

Дензел за себе тврди да је побожан човек и да се труди да се не брине, додајући да страх контаминира веру.

Говорећи о утицају друштвених мрежа на друштво, Дензел каже да се појединци превише фокусирају на себе покушавајући привући пажњу пратилаца.

„Библија каже да ће у последње дане, не знам да ли су сад последњи дани, није моје да то знам, али каже да ћемо бити заљубљени само у себе“ – каже познати глумац.
Дензел тврди да живимо у времену у којем су људи вољни да ураде све да би били уочени и праћени на друштвеним медијима.

„Какав је дугорочни или краткорочни ефекат превелике количине информација? Све се брзо одвија и очигледно се може манипулисати на безброј начина. А људи су вођени као овце на клање“, закључио је Вашингтон.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име