На седници Градског већа донета је одлука да град Ужице за предстојеће новогодишње празнике неће организовати прославе, концерте, ватромет. За кићење града биће утрошено 1,2 милиона динара, као и претходне године, док ће средстава намењена за додатно кићење бити преусмерена за лечење болесне деце.

Према речима градоначелнице др Јелене Раковић Радивојевић средства у износи од 3 милиона динара која су била намењена за новогодишње манифестације, биће преусмере на лечење деце, односно помоћ деци за њихове операције, куповину лекова, тј. биће д0дељена за ретке болести.

„Договор је да овог пута у једној тешкој ситуацији са којом се сви боримо, а то је пандемија која нас је снашла, будемо хумани и да Град покаже да мисли на децу Ужица. У претходном периоду Градско веће је размотрило шест поднетих захтева за које су опредељене суме новца у вредности од 50 до 250 хиљада динара.“

„Захтеви ће се подносити надлежној комисији која ће направити здравствене критеријуме и приоритете који су у том тренутку најважнији за лечење деца, а Градско веће доносити одлуке о томе који се захтеви финансирају. У буџету за 2021. годину, као и претходних година, постоји посебна позиција за лечење деце, тако да ће сума новца бити много већа од 3 милиона динара“ истакла је градоначелница.

 

Ужице.рс

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име