Кораци су личили на оне, који су одзвањали бјелопољском калдрмом, само тиши, није се чуо врисак потпетица, шав је био на истој страни чарапе, погледа бистра као и тада, само загледаног у Петроварадин.
Тамо гдје вино бијело мијешају са содом, гдје они на Јанику налик, окивају ноћи, акордима што буде боеме.
Лијепа, као и увијек, трептајем повременим покрије око, што на модри вир личи, кораком створеним за штиклу, као да је у пролазу.
Мени и пролаз довољан, загледан у њу небеса призивам у помоћ, само да ми кажу је ли то она, клупа у парку жуља ми мисли.
Изгледа, да је, јер таквог лика на анђела има само она, ставила шеширић к’о да се од неког крије, од себе да јој љепота неби прешла на другога, да је мисли неби поклониле другом.
У бијелом као да ће на вјенчање, са осмјехом што га је знала носити, са малом сјетом у крају усана, тихо, шапутала је нешто калдрми.
Покушах је чути, зборила је тихо, само су брезе климале понизно, к’о да су знале што говори, о неком времену прошлом, ваљда.
Низала је мисли, очи су цаклиле, смијешак није силазио са усана благо отворених, као да се нечега у чуђењу присјећала.
Врх штикле је вјешто избјегавао размаке између уличних плоча, навођен кораком даме, на балерину налик.
Као да је осјећала поглед, повременим освртањима је тражила тај поглед што пече, и у невјеици да га нема, одмахивала главом.
Нека гитара из оближњег локала нарушавала је тај мир, али се уклапала у слике, као по неком сценарију, из неке преврнуте кавене шоље, судбина је ширила руке.
Већ су поодавно обриси нестали низ улицу, ја сам и даље не напуштајући дрвене пречаге дотрајале клупе, имао слике кретања, понеког поздрава када на познатог натрчи, чупкање које латице цвијета, као лопов што краде коцку шећера из бакиног замотуљка, лебдења, као да није дотицала пута.
Изчезао је тренутак сна, покушах да је пристигнем, позвах је неколико пута није се осврћала, глас ми се губио у шапату Дунава, вјетар је закључавао ноћ.
Рекох ли , била је у бијелом…

 

 

 

Драги читаоци, да бисте нас лакше пратили и били у току, преузмите нашу апликацију за АНДРОИД

3 KOMENTARA

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име