Његово Преосвештенство Епископ буеносајрески и јужноамерички г. Кирило служио је 13. новембра 2022. године чин великог освећења првог православног храма у Еквадору.

Саслуживали су му архимандрит Рафаило, протојереј-ставрофор Данило из Патријаршије румунске, јеромонах Симеон из Патријаршије српске из Меделина, Колумбија, и ђакон Василије, когаје Владика у току свете Литургије рукоположио у чин свештеника.

Владика Кирило је такође том приликом миропомазао седам нових чланова Цркве које је крстио архимандрит Рафаило. Након припремања свете трпезе, у њу су положене мошти светих мученика Трифуна, Станка, Кандида, Урсуле и Варваре. Владика Кирило је осветио и потписао пет антиминса. Значајном догађају за Гвајакил и цео Еквадор присуствовали су и амбасадор Румуније и почасни конзули Румуније и Србије.

Након свете Литургије епископ Кирило се захвалио свима који су учествовали у изградњи храма и оснивању парохије, посебно напоменивши да је у том најзанчајнију улогу имао блажене успомене митрополит Амфилохије. Пошто су зслужнима уручене архијерејске грамате и захвалнице,румунски свештеник Данило је даривао храму икону Господа Исуса Христа и неколико књига.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име