Шесторо деце старости од 40 дана до 10 година брачног пара Јасмине и Миловоја Стефановића из села Чокотанце код Медвеђе имају сада мало пристојније услове за живот јер су на иницијативу вероучитеља Далибора Цветковића добила на поклон дечју собу с тепихом, дечја колица, гардеробу и још многа тога.

 

Ова вишечлана породица живи веома тешко јер млади брачни пар не ради. Живи се од социјалне помоћи од Миловојевог надничења, што је недовољно да се створе услови за нормално одрастање у недовршеној кући.
Далибор Цветковић, који предаје у Основној школи „Горња Јабланица“ у Медвеђи, је у сарадњи са психологом ове школе Јеленом Филиповић и својом колегиницом Данијелом Михајловић, вероучитељицом ОШ „Бора Станковић“ у Губеревецу код Лесковца, још једном показао хуманост на делу, али у први план ставља своје колеге.
„Захваљујем се својој колегеници Данијели као и Јелени јер без њих не бих спровео успешно ову акцију и помогли овој дивној породици. Свако дете заслужује осмех на лицу“, каже вероучитељ за ЈуГмедиу.

Породица Стефановић, оцењује, је пример да не мора све бити идеално да би породица била велика.

„Они већ имају читаво богатство а ми смо ту само да помогнемо колико можемо“, додаје скромно Далибор Цветковић.

Мајка Јасмина не крије задовољство због вредне донације.

„Свет би био много бољи да је више људи попут Далибора“, каже.
Свако ко жели да помогне овој породици, са петоро кћери и дечаком старим 40 дана, на било који начин, може то урадити преко ОШ „Горња Јабланица“ Медвеђа, или контактирајуци лично вероучитеља школе Далибора Цветковића.

Овој породици, иначе, највише помаже Епархија Нишка, а ту су и појединци са донацијама, око столарије, на пример.

Корени.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име