Двогодишња Аника болује од најтежег типа спиналне мишићне атрофије. Време да прими генску терапију полако истиче. Хуманих људи, спремних да помогну да се купи најскупљи лек на свету који кошта више од два милиона евра, све је више. Брат и сестра са Рудника ипак се издвајају.

Кућу на Руднику Милош и његова сестра наследили су од деде. Када су чули да је за лечење њихове мале суграђанке Анике, потребно много новца решили су да је продају. Организовали су аукцијску продају и за сада је кућа достигла цену 10.000 евра.

„Ко жели да купи кућу и ко буде излицитирао највећи износ уплатиће новац директно на жиро-рачун и са уплатницом ће доћи код мене и моје сестре који смо власници ове куће и добиће наравно пренос“, каже Милош Мијаиловић.

На аукцији је и тротинет освојен на наградном конкурсу, који су рођаци Мијаиловића из села Мутањ решили да продају.

Решили смо зато што то може да спасе девојчицу, каже Христина Јаковљевић.

„Ја бих волео да помогнемо бар мало Аники“, каже њен брат Стефан.

„Деци сам објаснио колико би то значило да учинимо за ту малу девојчицу, да се они одрекну тог  тротинета, а да тај новац донирамо за њено лечење. Схвативши да је то хумано и да би пуно значило, они су се сложили једногласно“, прича Иван Јаковљевић.

У бројним акцијама прикупљања новца за лечење Анике Манић до сада је сакупљено готово 900.000 евра, а то је тек близу пола пута до лека.

„Остаје нам та друга деоница, нешто више од пола пута, још милион и двеста хиљада евра. И ми стварно искрено верујемо да можемо прећи тај пут ако овакве моделе солидарности будемо ширили што више“, каже Владимир Јефтовић.

Због здравствених услова генску терапију, по одлуци лекара, Аника мора да прими до средине децембра, па је за прикупљање новца рок све краћи преноси РТС.

 

За Аникин дуг и леп живот, будимо хумани

Под слоганом „За Аникин дуг и леп живот! Будимо хумани!“, уплата се може извршити и ван куповања карте за концерт, слањем СМС поруке.Уписати 858 и послати СМС на 3030СМС из Швајцарске – уписати хуман858 и послати СМС на 455.

Такође омогућена је и уплата на динарски рачун 160-6000000732571-65, девизни рачун 160600000073290242

Уплата платним картицама могућа је преко линка или Пеј-пал налога.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име