У име Града Београда, заменица градоначелника Весна Видовић честитала је 104. рођендан глумици Бранки Веселиновић, некадашњој првакињи Југословенског драмског позоришта, која је постала најстарија Београђанка и истовремено најстарија жива глумица на свету.

Видовић је глумици поклонила рођенданску торту и цвеће, а Бранка је делегацију Града Београда дочекала речима „Моји анђели”, присећајући се дуге каријере коју је имала и у нашој земљи и у Америци.

Видовић је рекла да је ово лични чин, али и вид подршке Града најстаријим суграђанима, саопштио је Беоинфо.

„Посета Бранки Веселиновић и честитка за 104. рођендан део је свеобухватнијег приступа старијим суграђанима. То је био и биће наш манир и пракса да наизглед ситним стварима доприносимо да се стари суграђани осећају боље и да им пружимо подршку”, рекла је Видовић, јавља Танјуг.

Истовремено, како је поручила, Град Београд чини све да побољша положај пензионера бројним бесплатним програмима које организује за њих.

„А, за оне који попут Бранке не могу да их посећују, ми ћемо доћи у њихов дом. На тај начин им пружамо подршку и јасно показујемо да нису заборављени”, поручила је Видовић.

Веселиновић је рекла да човек себе не треба да воли због себе него због других људи, због свих оних које воли и с којима се дружи и истакла да јој је гест заменице градоначелника велика част.

„Добро је показати емоције. Ово су изненађења када човек реагује од срца”, рекла је Веселиновић и навела да је кућу у Београдској улици завештала Граду Београду, то јест све што има поклања друштву, укључујући и њене рукописе и слике.

Бранка Веселиновић је глумила у више од 100 представа у позоришту и више од 50 телевизијских серија и филмова и добитница је многобројних награда и признања за свој глумачки и хуманитарни рад као амбасадорка Уницефа.

 

 

Политика

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име