Најбољи едукатор и предавач на свету је Борко Петровић, професор енглеског језика у параћинској гимназији и Основној школи „Стеван Јаковљевић“. Учествовало је 110 држава, а награда му је уручена на свечаности у Њу Делхију.

Награда која је професора Петровића сврстала у ред најбољих светских наставника његове ученике не изненађује. Учење енглеског језика на часовима професора Борка, кажу ђаци, није обичан час.

 

Ученици кажу да није као други професори који ће да прате само систем рада, већ он покушава да на занимљивије начине то представи.

„Гледам да оно што они око себе имају сваког дана у свом окружењу у кући у свом друштву да једноставно тако водим час да они схвате да је образовање неотуђиво од реалности, а не да ми покушавамо да им наметнемо нешто што им никада неће требати“, истакао је професор енглеског језика Борко Петровић.

Професор Петровић пре неколико година освојио је признања „Најбољи едукатор Србије“, а потом и Балкана. На завршној свечаности у Њу Делхију проглашен је за најбољег едукатора и предавача на свету. Са бине се чула и песма „Тамо далеко“.

„Ситуација са наставницима у свету је таква да мање-више сви делимо исту судбину, тако да нам је језик врло био сличан, заједнички, топао и разумљив, разумели смо проблеме других“, напоменуо је Петровић.

У просвети је скоро две деценије и тврди да, упркос тешкоћама, позив не би мењао ни за један други. Часове обогаћује новим садржајима и примењује такозвано саморегулисано учење.

„То је да поред обавезних оцена које имају бар још толико имају шансе за необавезне активности и они могу да своју оцену подигну чистим својим трудом, радом, залагањем, а то су поља која су њима јако позната, то су музика, стрип, филм, књижевност, из чега год желе“, истакао је Петровић.

Још сређује утиске из Индије, која је, каже, земља контраста и невероватних разлика, од свакодневног живота до образовног система. У коферу титула званично најбољег едукатора света.

 

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име