Поглавар Кипарске цркве пожелео је да разум превлада и да ствари не дођу до крајњих граница на Кипру.

Коментаришући ескалацију сукоба у региону Кавказа, архиепископ кипарски Хризостом II оценио је да је ситуација у југоисточном Медитерану гора и да би грчко-турски сукоб могао довести до распада југоисточног крила НАТО-а.

Турски председник користи Европљане преко њихових финансијских интереса, додао је он. Они су имали за циљ да на разне начине ублаже ситуацију, наставио је он, уз констатацију да вето није за мале државе.

Архиепископ Хризостом, који је началствовао Светом литургијом у манастиру Светог Неофита, такође је критиковао став Русије која подстиче и подржава Турску, како је рекао, не зато што Русија воли Турску, већ зато што настоји да одржи свој монопол на продаји гаса у Европи.

Поред тога, примас кипарске цркве суочава се са проблемом шестог пршљена кичмене мождине. Због овог проблема му је тешко да хода, али и да стоји, рекао је.

Архиепископ Хризостом је, у релевантној примедби новинара, рекао да је његов дух слободан и да није ометен тиме. Међутим, рекао је да су му лекари препоручили да се одмара и да дуго остаје у кревету, а то је нешто што му дужности не дозвољавају и због чега мало пати. Закључио је своје обраћање рекавши да се његово здравље развија на задовољавајући начин.

 

 

 

Са енглеског превела Редакција ЧУДО

Драги читаоци, да бисте нас лакше пратили и били у току, преузмите нашу апликацију за АНДРОИД

orthodoxtimes.com

1 KOMENTAR

  1. А има ли где вас у свему томе, разним закулисним радњама, разбијању православља,ил су за све криви Руси?

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име