Пред сам улазак у манастирски комплекс, налази се дечије игралиште, као и мали ЗОО врт, као реалан предлог родитељима на који то начин могу децу везати за Цркву и игром им посведочити сву битност односа са Творцем. Да не би и они постали тек робови нејасног Закона који се изражава са „ваља се или не ваља се“ дискурсом размишљања о „великој тајни побожности“!
То је начин на који деца могу угледати Бога већ у раним данима али на један здрав и правилан начин. Тако далек од фанатизма или затуацности.

Међутим, оно што је лекција свима нама одраслима јесте старање о тој нашој будућности. И, када кажемо то, не мислимо само на занимљиве садржаје манастира Тумане већ пре свега на акцију прикупљања помоћи за децу којој је живот угрожен опаком болешћу.
Сви ми можемо барем једну СМС поруку да пошаљемо за ту децу јер ипак, а како воле у овим приликама да нагласе, „наше мало је њима све“!

Но, како то не би било тек слово на папиру, братија манастира је дала пример. И у том примеру можете видети број жиро рачуна за уплату тој нашој најчистијој популацији.
Не, то што је братија урадила, није реклама. То је једноставно следовање сугестији ап Павла „добро да не тајимо“, јер својим делом и својим примером ми покрећемно људе око себе, а сам наш Спаситељ Исус Христос је рекао да се свећа не ставља под сто него на сто не би ли осветлила присторију.

Овај чин братије манастира Тумане јесте управо то! Осветљавање нашег живљења хришћанском врлином старања за другога, а што и јесте примарна мисија Цркве.
Они су дали пример и омогућили свима нама да у тој светлости учествујемо. Штавише, да будемо та светлост.

Хвала им!

 

 

Драги читаоци, да бисте нас лакше пратили и били у току, преузмите нашу апликацију за АНДРОИД

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име