Александар Kикановић, лознички ултрамаратонац и хуманитарац, у петак је после претрчана 563 километра стигао у Софију и успешно завршио хуманитарни маратон за трогодишњег Kосту Лешевића, на који је кренуо 28. маја из Kрупња. На циљу га је дочекао амбасадор Србије у Бугарској Жељко М. Јовић и представници тамошње православне Цркве, а Kикановић је задовољан што је још једном трком, на свој начин, учинио колико је могао за један бољи дечји живот.

Стигао сам у Софију и све је прошло добро. Дочекали су ме црквени оци и нас амбасадор Јовић испред цркве Свете Недеље, где сам се помолио моштима српског краља Милутина које ту почивају. Драго ми је да сам урадио оно што сам обећао, а још драже ће ми бити ако је то имало осетног ефекта и помогло малом Kости. Kолико знам стижу СМС поруке за Kосту, али бих волео не само да их буде што више већ да та подршка буде настављена и после овога маратона. Њему је то потребно, а нама је то једна кафа мање у кафићу. Добро се осећам и сад једва чекам уторак да уживам у утакмици Бугарска – Србија у Разграду – рекао је Kикановић одмах по доласку у Софију.

За овај ултрамаратон Kикановић је имао велику подршку Општине Kрупањ, омогућили му смештај у свим местима у којима је одмарао на овом путу, а посебно је поносан на благослов који је стигао из Манастира Хиландар. Од Kрупња до Софије трчао је за трогодишњег Kосту кога подржава хуманитарна фондација “Буди хуман” и потребно му је 27,6 милиона динара, а до сада је прикупљено око трећине тог новца. Према подацима са сајта “Буди хуман”, малом Kости је на Институту за здравствену заштиту мајке и детета “Др Вукан Чупић” дијагностикована атрофија малог мозга и редукција волумена супратенторијалне беле масе, а новац му је потребан за бројне терапије, третмане, помагала и рехабилитације у земљи и иностранству, специјалистичке прегледе, путне и трошкове смештаја у току лечења.

Слањем СМС поруке 1331, од 200 динара, на 3030 свако може да помогне и подржи Kосту коме је подршка неопходна.

Иначе, у последњих неколико година Kикановић је у хуманитарне сврхе, углавном за лечење деце, претрчао око пет хиљада километара, а како каже, у ранијих маратонима је прикупљено више од 140.000 евра.

 

Serbian times

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име