Kултурни предео Синтре чини светску баштину под заштитом УНЕСКО, а баш у Синтри се крије једна од најфасцинантнијих палата на свету.

Имање на коме се налази Kвинта де Регалериа, у португалској Синтри, променило је много власника док га крајем 19. века није купио милионер Антонио Аугусто Kарвало Монтеиро. Екстравагантни Монтеиро желео је палату која ће презентовати сва његова несвакидашња интересовања. Тада је унајмио италијанског архитекту Луиђија Манинија који је вештим пројектовањем успео да споји елементе различитих епоха, па се на грађевини препознају и антички и готски и ренесансни, али и исламски архитектонски елементи. Манини је такође успео грандиозну палату да уклопи са околном природом.

Међутим, ексцентрични власник није гајио фасцинацију само ка различитим стиловима архитектуре, био је опчињен алхемијом, масонима, темпларима и розенкројцерима, а читава палата заједно са парком баш то и „говори“ свакоме ко уђе на имање.

Најчувенији објекти на имању су два бунара која су служила за иницијацију и користила су се у церемонијалне сврхе током извођења различитих ритуала.

Бунари су повезани са лавиринтом тунела који воде до неких делова парка, а парк је посебна прича.

Пећине, језера и фонтане – све се то нашло на имању, а у савршеном складу са природом добија се утисак имагинарног света који вас увлачи у себе.

 

Национална географија

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име