У својој Васкршњој поруци у којој је верне позвао да остану током овог празника у својим домовима, патр. румунски Данијел узнео је молитве за лекаре, неговатеље и државне званичнике. Он је истакао да Васкрсење умрлог и покопаног Господа показује његову  победу над адом и смрћу извојевану у љубави.

Празник Васкрсења Господњег, Пасхе, извор је радости и мира, светлости и наде у нашим борбама са животним тешкоћама – истакао је патр. Данијел.

Ове године прослављање овог празника окружено је тужним догађајима повезаним са пандемијом која буди страх од болести и смрти – наглашава примат румунске цркве – истакавши да су државни органи увели нарочите мере у циљу спречавања ширења вирусне заразе, мере које онемогућиле верни народ да заједно прославља овај велики празник, али подстакнувши верне да се у молитвама у својим домовима уједине  молитвама са службама које се служе у храмовима у исповедању распетг и васкрслог Господа.

Патријарх Данијел је нагласио неопходност хришћанског човекољубља на делу, нарочито у овим ситуацијама позвавши на помоћ болеснима, сиромашнима, усамљенима и ожалошћенима..

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име