Политика, опасно поље, струја, која људе баца из крајности у крајност. Ако погледамо многе политичаре, видећемо да су у току своје каријере прелазили из једне идеологије у сасвим супротну. На нашим просторима најчешће из екстремних националиста у либерале, нетолерантне према некадашњој својој идеологији, па и нацији, јер у међувремену су неки постали и националисти других нација, напустивши првобитну, а према којој су сад шовинистички настројени.

Прије него што уђете у ову друштвену делатност, звана политика, размислите гђе можете завршити. Неко је негде рекао “дрога је дуго путовање кроз ноћ“, исто се може рећи и за политику. Сама политика је попут психоактивне супстанце. Може људе да успење ка врху моћи и власти, а онда их сурово баци. Попут мага ,који се узнео на велике висине помоћу чаролије, а онда му је неко омео враџбину и страшно је пао погинувши. Често људи критикују потезе политичара као издајничке, све до момента, кад се неким чудом и они нађу у тој улози. Па, поступају и много горе. При том претходне су за много мање називали највећим издајницима. Демон политике од људи прави будале,кловнове.Kако од оних који се бирају, тако и од оних који бирају. Политика наводи да човек износи своје постојеће и непостојеће врлине, скривајући најжешће мане.

Kад се људи једном успну на мердевине власти, обично не планирају да се спусте, бар несвесно, иако немају више где. Очајнички се боре за још неку степеницу навише, при том сурово ударајући ногама оне испод. Што се дуже налазе на тој позицији постају очајни, агресивни, немилосрдни. Моле за помоћ, где год стигну. Али, мала вајда. Политика, попут револуције једе своју децу. Искористи их као макро проститутке, а онда их пусти низ воду. Док су политичари млади, атрактивни у игри су. Временом иду у старо гвожђе.

Политика учини да човек направи најневероватније ствари, које пре тога ни сањао није да је у стању. Учини да се од др Џекила направи господин Хајдa.

Политика опасна дрога.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име