Џон Боснић је потомак српског имигранта, официра Југословенске краљевске војске, који се годинама крио од Титових атентатора у леденим беспућима Kанаде. Џонова мајка, Британка, из тог разлога није желела да јој син научи српски језик, да не би упадао у очи и страдао.

Џон је то, међутим, све надокнадио када је у својој 48.години одлучио да се са породицом (два сина) врати у отаџбину и научи српски језик.

Светска јавност га је упознала када је дигао глас против изручења светског шаховског шампиона Бобија Фишера, иначе његовог венчаног кума, за којим је Америка расписала потерницу зато што је 1992.године прекршио санкције против тадашње Савезне републике Југославије, тако што је одиграо чувени шаховски меч против Бориса Спаског на Светом Стефану.

Џон Боснић је новинар, политички активиста, познат по својим жестоким ставовима и контроверзним медијским наступима, Kанађанин по боји пасоша, Србин по пореклу и убеђењу…

Интервју с њим је узбудљиво сведочанство о једној породици, једном човеку и његовом животу на три континента, у потрази за истином.

 

Serbiantimes

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име