МУШКО-ЖЕНСКИ ОДНОСИ #2

Слабићи и мушкарчине

 

 

На жалост, бивало је и бива да неки мушкарци погрешно схватају улогу лидера, дајући себи слободу да тиранишу, тлаче и контролишу. Такви мушкарци су слабићи. Одвијек их је било и бит ће их. Исто тако има и жена које користе своје Богом дане способности да повређују своје мушкарце на начине који су женама својствени. То су слабе жене. Несигурни у себе, помрачених мисли, ниског самопоштовања, плашљиви, неспремни да се суоче са самима собом а камоли са животом, такви мушкарци и жене су кроз живот вођени страхом.

И код једних и код других је страх тај који тражи контролу, који манипулише и који упућује на насиље – који је, једниом ријечју, токсичан. И баш као што слаб мушкарац не умије да воли жену, већ жели да је контролише и тиме постаје тиранином, тако и слаба жена не умије да воли свог мушкарца већ изазива хаос, па тиме и сама постаје тиранином – изопаченим људским бићем.

Ђакон Ненад Вујасиновић: Мушко – женски односи данас

Насупрот слабoj жени стоји снажнa женa. То ниje – како woke машинерија покушава да наметне – независнa, самодовољнa жена која сматра да може да постигне све што и мушкарац и којој муж стога не треба, која сматра брак заточеништвом и која је, наводно, сретнија сама. Не, то није снажна жена, већ је то мит радикланог феминизма који је по својој природи деструктиван и окренут једнако и против мушкарца и против жене.

Снажна је она жена која је одлучна у постављању и чувању својих граница, која се чврсто држи својих принципа, која има изграђен идентитет, дефинисан скуп животних вриједности и јасно постављене темељне циљеве, која зна ко је и чему тежи и у вези с тим не прави компромисе, која умије да воли и себе и друге, која је свјесна своје сврхе и којој живот има дубљег смисла. Мушкарци се не боје таквих снажних жена, нити такве жене зазиру од аутентичних мушкараца. Напротив, такви мушкарци и жене се органски привлаче. Вођство у пажњи, истинској бризи и љубави је природна потреба – и мушкарца (да води) и жене (да буде на тај начин вођена).

 

У наредном наставку

#3 Борба полова у нашем времену – Више слуђена но „пробуђена“

 

2 KOMENTARA

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име