Рођена је у Добрачи код Ариља, 18. априла 1962. године, у старој угледној хришћанској породици која је неговала традиционалне вредности, као пето дете. У Београду је завршила, 1986. године, Тринаесту београдску гимназију и дипломирала на Филолошком факултету, југо-светску књижевност, смер публицистички.

Сарадник је Православног духовног центра Архиепископије београдско-карловачке, од 2003. године, стручни саветник за далеко-источна и окултна учења, уредник Словенског Слова, од 2001. године. Била је уредник и водитељ Светосавске духовне трибине приХраму Светог Саве у Београду, од 2010. до 2017. године.

Предавач је из области православна духовност и култура, по благослову патријарха Павла. Од 1995. године до данас одржала је преко 1000 предавања у Европи, Русији, Србији и Балканским земљама.

Преводилац је са руског језика. Удата је за сликара и вајара Мирослава Тодоровића Тодора. Има сина Душана и унуку Тару.

 

 

 

Помаже Бог. Хвала Вам што сте издвојили своје време за ЧУДО

ЈТ Веома ми се допада име Чудо! Имам један стих за вас.

„Ко у чудо верује, чудо га посећује,
      Ко се чуду нада, чудесном љубављу страда,
      Ко се чудном чуду чуди, живи живот чудотворан
      Анђела и  Божијих људи.“

Питање пре свих питања јесте Ваш коментар збивања у Црној Гори. Да ли су Литије биле семе које је сада дало плод?

ЈТ Молитвене крсно-васкрсне литије верног народа у Црној Гори су благослов Божији
свима који су остали верни Богу и роду у времену тешких искушења. Изабрани су да
понесу Крст Христов који сија свој васељени. Да посведоче да је Христос вечно жив
и да је васкрсао у души сваког хришћанина који је сродник, пријатељ и слуга Његов.
Молим се да политичари ради личних интереса не скрену сву енергију духовног
препорода на странпутицу. Ово није крај, него почетак новога пута.

И када смо већ код тога, да ли хришћанство има свој ток, који чешће пута одбије горде људе од поверења у смисао њиховог животног пута, својом „спорошћу“?

ЈТ Гордост јесте смртни грех. Сатански грех, јер је он отац гордих. Људи последњих времена су горди, самохвалисави, надувени, непокорни, самољубиви, среброљубиви… каже нам Откровење. Хришћанство није ни споро ни брзо, него свагдаприсутно стање свести постојања вечног живота који почиње овде на земљи. Ко је духовно пробуђен зна шта му је чинити. А ко није и не жели, узалуд Господ призива, узалуд трубе анђели, узалуд свети позивају. Ко има ум нека разуме.

Да ли сте Ви били тај „горди човек“?

ЈТ Нико није слободан од гордости док је жив. Постоје разне нијансе и ступњеви, у зависности од духовног узраста. Покајање које води смирењу, трпљење у невољама које допушта Господ ради исцелења, представља лек од ове смртне духовне болести.

И да ли бисте нам, молим Вас, дали неке иза кулисне информације о томе шта заиста стоји иза невиног дневног хороскопа у локалним новинама?

ЈТ Астролошки поглед на свет је дечији узраст људске душе. Ко је прешао у више разреде не може да добије истините одговоре на животна питања од ове плитке шаблонске окултне вештине. А ко је познао Христа као Спаситеља више нема права да врши духовну прељубу са оцем лажи и крив је суду Божијем ако то чини вољно.

Шта је оно што је Вас привукло да се тиме бавите?

ЈТ Привукла ме је духовна глад и потреба за многим сазнањима, у стилу: спознај самога себе. Упознај унутрашње тајно биће своје и ближњих. И кад већ имаш нарочити дар интуиције и спознаје вишњег света помози свима. То је био лични мотив и унутрашња одлука. А шта се споља дешавало, добро је познато свима, не бих понављала. Од земље до звезда, од звезда до Бога…

Били сте веома успешни у томе. Чак сам у једном интервјуу прочитала да су људи након астролошких консултација код Вас одлазили насмејани, смирени, испуњени, утешени… Шта је заправо лоше у томе?

ЈТ Харизматични дарови личности која има чудесне моћи, дароване одозго, који осватљавају таму људске душе, и хране је оним што никада пре није окусила, који одшкрину врата оностраног, наравно да пробуди дух  и доведе људе у посебно стање свести које желе да траје непрекидно. Ја сам увек била одговорна особа. Дарове које сам добила великодушно сам даровала ближњима. Кад сам задобила оне бесмртне, зар сам могла, по дару љубави, да их задржим за себе? Мој труд на личном и духовном напретку мог народа постао је још ревноснији и одговорнији. Многи су управо тако
прихватили мој рад, стекла сам много пријатеља. А неки нису.

У ком моменту сте схватили да то није једноставно само математика већ да има и нечег вишег у откривању знања о другима?

ЈТ Окултизам је древна мудрост, али то је наука по човеку. Људска филозофија и религија палих анђела и палих људи. Астрологија је краљица окултне мудрости. Мене није привукла математика и физика, него управо ова реч: мудрост. Али кад сам на духовном путу упознала Божију Премудрост, даровану Духом Светим, свака људска мудрост ми је постала као свећица у мраку. На мом духовном небу заблистало је Сунце Христос Бог наш, и осветлио све таме. Видех светлост истиниту! Зашто бих после тога имала потребу да останем у тами?

Који је то осећај побудио у Вама?

ЈТ У ово време у мени влада осећање радости и блаженства, јер сам трагала за Путем, пронашла сам Пут, идем њиме, знам циљ, знам и која награда следи ономе ко издржи до краја. Награда је драгоцена, бесцена: верни и истинити слуго, у маломе си ми био веран…. а шта даље Бог обећава нека људи сами истраже, нека не буду духовно лењи, и заробљени духом света и духом времена.

Када сте преломили. Када сте се преумили и вратили се светлости Христовој? Који су били Ваши мотиви?

ЈТ Ко ступи стазом преумљења од Бога ће му се открити шта му треба даље чинити. Покајање је најважнији догађај живота. Умирање старог човека греха и рађање новог, Духом Светим преображеног. Покајање је ново духовно рођење. Црква је сабор покајаних грешника. Метаноја је синегрија Духа Божијег и духа човечијег. Човек има добру вољу и спрема срце, Бог тајанствено преобликује телесно-душевног човека у духовног.

У принципу, зашто мислите да је погрешно да људи знају своју „судбину“? Шта је ту тако лоше?

ЈТ Судбина не постоји, зато не могу да је спознају. У  Светом Писму нема ниједне речи о судбини. Постоји промисао Божији о човеку, јер он Отац наш, промишља о чедима својим, а ми са вером примамо и у молитви иштемо, и добијамо оно што је корисно за нас. Човек има слободну вољу да бира добро и зло, и што сеје то и жање. Али то је плод наших дела, речи, мисли, не судбина. Да постоји предодређеност узалуд би била вера наша. подвиг, труд, љубав, молитва  све остало. Бог нас воли зато нас је учинио слободнима, а не робовима судбине. Имамо слободу и да грешимо. И да се исправљамо докле можемо.

Ви сте члан Удружења књижевника Србије. На који начин књижевност може утицати на поколења, и на који начин је тадашња књижевност утицала на Ваше изборе? Колико је тај сегмент нашег народног напредовања „покривен“ од надлежних институција а колико би заправо требао да буде?

ЈТ Књига је моја највећа љубав од кад сам научила да читам. Увек сам пуно читала из свих области, исто као и данас. Књиге су обликовале мој живот. Могу рећи да живим за књиге и од књига. Али не било какве књиге. Пишем оне које ће ме препоручити
да будем кандидат уписан у вечну Књигу Живота, исписану споља и изнутра. Ту књигу живим и пишем.

Која би била Ваша порука свим читаоцима дневног хороскопа?

ЈТ Кад људи траже ваш знак, ваш бар код, ваш број, реците да сте рођени у знаку: човека! Али претходно се потрудите да буедте човек, и то не било какакв човек, не надчовек, не подчовек, не човекобог, него слични Богочовеку. Са Њим смо у сродству,
Он је наш најближи ближњи, наш пријатељ, истог смо рода са Њим најмилијим.

Која би била Ваша порука свим гледаоцима ЧУДА?

ЈТ Завршићу опет песмом:  „О, чуда над чудима! Богочовек међ смртним људима.
                                            О, чудесних ли чудеса! Тајна човека надилази небеса.“

Хвала Вам пуно што сте били гост ЧУДА

ЈТ Хвала и вама што нам дајете прилику да слободно и искрено говоримо о духовним тајнама. Да људи нахране душу слатком као мед и опојном као вино духовном храном и пићем.

 

 

За ЧУДО разговор водила Весна ЈАНЕЖИЋ

 

Драги читаоци, да бисте нас лакше пратили и били у току, преузмите нашу апликацију за АНДРОИД

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име