Три иконе са иконостаса пустиле су миро током служења Свете литургије којој је, у складу са забранама окупљања, присуствовало само свештенство

У храму Преображења Господњег у Љубовији десило се прошле недеље чудо. Три иконе са иконостаса пустиле су миро током служења Свете литургије којој је, у складу са забранама окупљања, присуствовало само свештенство.

Иконе Господа Исуса Христа, Пресвете Богородице и Светог архангела Михаила мироточе већ неколико дана, на радост тамошњих верника.

Свештеник Анђелко Ковачевић, који служу у овом храму, испричао је шта се догодило.

– Негде пред крај Свете литургије бацио сам поглед ка икони Господа Исуса Христа и тада приметио како се на дну иконостаса налази барица уља. Моја прва помисао је била да се излило уље из кандила, иако физички не би могло да се проспе баш на то место. На крају Свете литургије сам позвао црквењака и замолио га да узме убрус и обрише то уље – рекао је он.

Међутим, он, други свештеник и црквењак убрзо су схватили да није у питању обично уље.

– Када је обрисано, нестало је и фарбе са иконостаса. Помирисао сам убрус, да видим шта је у питању. А мирис је био прелеп. Подсећао је на миро. Онда смо приметили да се иста течност појавила и испод иконе Пресвете Богородице, као и Светог архангела Михаила – рекао је он.

Три дана касније исто се догодило приликом бденија, а пријатан мирис ширио се црквом.

– На бдењу сам био са још троје људи који су певали. Приметили смо да тај мирис долази из фреске Светог Сергија која се налази поред певнице. Заиста мислим и верујем да нам Господ у ове тешке дане шаље знак да нас није заборавио, да мисли да нас – поручио је свештеник.

Вест о овој појави врло брзо се проширила међу хришћанима у Србији, коју су, како кажу, у њој нашли утеху у тренуцима када им, због забране окупљања, већ три недеље није дозвољено да присуствују литургији у храму.

Извор: Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име