У недељу, 14. априла 2024. године, хуманитарна организација „Срби за Србе“ и „Тројка из блока“ организује „ШЕТЊУ ИЗ БЛОКА“ за децу и одрасле на Фрушкој гори, у сарадњи са Планинарско – историјском секцијом „Обилић 1912-1918“.

Стаза:

Манастир Савинац – Клиса – Видиковац Чукале – Поповичко Језеро – Поповица – Видиковац „Орлово бојиште“ – Гротло напуштеног каменолома – Јелак – Перина пећина – Манастир Савинац (око 9 км)

Кружна стаза је дужине око 9 км. Стаза углавном води кроз шуму.

Окупљање учесника је у 9.30 часова у порти манастира Савинац у Старим Лединцима. Полазак на шетњу је у 10.00 часова.

Представници организатора ће да присуствују Литургији у манастиру Савинац. Ко још жели да присуствује Литургији, почетак је у 8 часова.

 

Напомена за превоз:

 

· Можете доћи сопственим превозом (аутом) или организованим превозом или приградским аутобусом 76 за Старе Лединце.

· Организован је бесплатан превоз аутобусом из Новог Сада. Полазак у 9 часова са паркинга код старе Локомотиве (Железничка станица).

Ко долази колима, најбоље да паркира у близини манастира Савинац у Старим Лединцима, негде у близини раскрснице улице Проте Матеје Ненадовића и улице Јована Дучића.
· Ко долази аутобусом 76 нека сам изабере време поласка.

Аутобус 76 полази из Новог Сада у 7.30 ч и у 8.45 часова. Стаје на свим аутобуским стајалиштима на Булевару Ослобођења.
Из аутобуса изаћи код вртића у Старим Лединцима (можете питати возача или неког од путника). Одатле има још око осам минута пешке до Манастира Савинац.

Пријаве за организован бесплатан превоз аутобусом, и ако су потребне додатне информације можете добити на број телефона 064 594 8197 или путем мејла: тројкаизблока@гмаил.цом

 

Понесите храну и воду у ранцу и позовите ваше пријатеље.

 

Учешће: 300 динара за децу / 500 динара за одрасле. Вашим доласком директно помажете социјално – угрожене породице са четворо и више деце!

 

Опрема: теренска одећа и обућа.

Свако учествује на сопствену одговорност.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име