Здравко Стакић је ИТ стручњак из Новог Сада, а прича о његовој хуманости готово је надреална.

Наиме, Здравко је преко 90 компјутера спојио, спаковао и поклонио сиромашним породицама које нису могле да га обезбеде својој деци.

– Рекао бих да сам поклонио преко 90 комада кућама породица којима треба рачунар и који су сиромашни од којих је већина у Новом Саду, али има и из других места попут Kаћа – рекао је овај невероватни младић.

Он је објаснио да му се породице јаве преко „Just give“ групе на друштвеним мрежама, где он постави слику компјутера и онда му се људи јаве и крене пажљиво да бира колико деце ко има.

– Али оно најважније што кажем бирам како ми срце каже – рекао је овај велики човек.

– Гледам да имају што више деце, јер јесте то срећа, али то изискује и више обавеза, школовање, облачење, брига, здравље и најважније доста хране. Пошто рачунари много коштају онда макар ја могу да допринесем да имају бесплатну забаву – рекао је Здравко Стакић.

Здравко Стакић је завршио производно машинство рачунарске техонологије на Факултету техничких наука у Новом Саду 2014 године са ппросеком 9,44. Тренутно је незапослен.

На питање новинара одакле њему стижу ти рачунари, Здравко каже како га људи из групе подржавају у томе што ради и да му шаљу различите компоненте попут кућишта, делове рачунара и материјал који није завршен.

Његов пријатељ каже да је Здравко постао познат због те Јуст Гиве групе јер је познат да поклања компјутере.

– То сам почео још давне 2018 године када сам остао без једног посла. Тада сам одлучио да направим први рачунар и одлучио сам да се јавим на Јуст Гиве групу и да га поклоним неком – рекао је овај херој.

Његов пријатељ је нагласио да Здравка често тишти та неправда, а то је рекао и он сам:

– Људи данас гледају свако своју страну, такво је времр дошло.

На питање је да ли му се људи захвале на његовом поклону, овај ИТ херој је нагласио да добије хвала понекад и чокалду, али да му то не треба.

 

Luftika

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име