Просечна жена ће бити једнако добро образована као и просечан мушкарац, а онда и боље, предвидео је највећи геније свих времена, Никола Тесла.

Наш прослављени научник, рођен у Смиљану, без којег данас цео свет не би могао нормално да функционише и да се покреће, који је својим достигнућима и бритком памећу омогућио даљи напредак човечанства, често је говорио о својим идејама и размилшљањима.

Тесла се у интервјуу из 1926. године, у разговору са америчким новинаром Џоном Б. Kенедијем осврнуо на визију света у будућности, како га замишља, али и шта за њега представља технологија и напредак и куда они воде. А затим се у том периоду, након Првог светског рата, осврнуо и на друштвене положаје, али и права жена.

Никола Тесла је саму појаву жене тада сматрао као једну од важнијих предзнака како ће се будућност развијати.

– Женски ум показао је способност за сва ментална постигнућа као она код мушкараца, а како генерације буду долазиле, та ће се способност проширивати; просечна жена ће бити једнако добро образована као и просечан мушкарац, а онда и боље образована, јер ће успаване способности њеног мозга бити подстакнуте на активност која ће бити све интензивнија и моћнија због векова мировања. Жена ће игнорисати преседане и запањиће цивилизацију својим напретком – рекао је он у интервјуу.

Потом се у тадашње време осврнуо и на полну дискриминацију, која ево век и више, постаје горуће питање у друштву.

 

Нпортал

1 KOMENTAR

  1. Наш Никола. Царство му небеско, сви највећи људи су цјенили жене, јер само велики човјек зна колико је жена битна за човјечанство. ❤️

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име